menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

O "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

     Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάλεσε στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, π. Θεόδωρος Μπατάκα, με σκοπό την ενημέρωση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ επι Ειδικών Θεμάτων και Καταστάσεων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και σε αίθουσα της Ιεράς Σύνοδου  την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6η μ.μ. Συμμείχαν στην σύσκεψη τα μέλη της Ε.Σ.Ε. με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κληρικοί της Αρχιεπισκοπης Αθηνών, καθηγητές πανεπιστημίου και ο κληθείς απο το Βόλο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας.
      Το π. Θεόδωρο παρουσίασε ο. Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και του ζήτησε να ενημερώσει την Ε.Σ.Ε. 1ον. Για τις εργασίες, τους σκοπούς, τα πορλίσματα και τις προτάσεις του Α΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝ. ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στο Βόλο, με συνδιοργανωτές την Ι. Μ. Δημητριάδος και τον Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".
2ον. Για την διακονία και την προσφορά του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
3ον. Προτάσεις για την βελτίωση του Τομέα Ποιμαντικής κρατουμένων σεόλες της Ι. Μητροπόλεις.
       Ο π. Θεόδωρος, εν πρώτοις, κατέθεσε γραπτώς όλα τα στοιχεπία που προέκυψαν απο τις εργασίες του Συνεδρίου ( σκοποί, πορίσματα και προτ΄σεις) και 2 βιβλία ( "Ο ...ΞΕΝΟΣ" και "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" μια τοπική οργανωμένη διακονία " ΕΚΔΟΣΕΙΣ του Συλλόγου μας ). Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις τους για την ίδρυση και λειτουργία του Τομέα Ποιμαντικής Κρατουμένων. 
1ον . Σε κάθε Μητρόπολη να ιδρυθεί και να λειτουργήσει "ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ"
2ον. Να ιδρυθούν, κατα το πρότυπο "ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", διάφοροι πυρήνες εθελοντών. 
3ον.  Να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, υπο την αιγίδα της Ι. Συνόδου, ένα πανελλήνιο συνέδριο για τους ιερείς που διακονούν στις φυλακές καθώς και για τους συνεργάτες τους. 
4ον. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Να αναλάβει η Ι. Σύνοδος την έκδοση των εισηγήσεων και των πορισμάτων τοπυ Α΄ ΠΕΝΝΕΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
5ον. Να ζητηθεί, απο το Υπουργείοο Δικαιοσύνης, η διευκόλυνση του έργου των Ιερέων μας στους χώρους κράτησης και να δημιουργηθούν μικροί χώροι λατρείας.
6ον.  Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μεταξύ των ιερέων που εργάζονται στις φυλακές και των ΜΚΟ της Εκκλησίας μας, που έστησε "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", να λειτουργήσει με την ευθύνη της Ι. Συνόδου, η οποία θα πιστοποιήσει όλους τους ιερείς των φυλακών.
      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, συνεχάρη τον π. Θεόδωρο, εκ μέρους της Ε.Σ.Ε.της Ιεράς Συνόδου  της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προσφορά του Συλλόγου και τον προέτρεψε να συνεχίσει την διακονία του με ζήλο. 





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου