menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΕΚΚΛΗΣΗ από το ΚΕ.Δ.Α.Β. και τη "ΔΙΑΚΟΝΙΑ"

Το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" -με τη βοήθεια των δεκάδων συνεργατών-εθελοντών του- προσπαθεί, εδώ και 25 χρόνια, να συμπαρίσταται, άμεσα και έμπρακτα, σ' όλους τους αναξιοπαθούντες  συμπολίτες μας που ζητούν τη βοήθειά του. Κινητήριος δύναμη που δίνει ζωντάνια στον Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό που ονομάζεται "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΣΟ" είναι η αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, και η υπακοή στην Εκκλησία και τον Κύριο Ιησού Χριστό. 

Ενώ υπάρχουν όλες οι καλές πνευματικές προϋποθέσεις για την συνέχιση της δραστηριότητας του "Ε" και των τεσσάρων δομών του, κάποια προβλήματα συνεννόησης με κάποιους συμπολίτες μας δημιουργούν μεγάλα εμπόδια για την ομαλή και επιτυχημένη συνέχιση της διακονίας μας.

Συγκεκριμένα:
1. Πολλές προσφορές των δεκάδων συμπολιτών μας: σε είδη ένδυσης, υπόδησης κ.λ.π. είναι ακατάλληλες να χρησιμοποιηθούν από τους έχοντες ανάγκη. Το 60% των διαφόρων προσφορών χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες και επικίνδυνες. Ρούχα άπλυτα, ασιδέρωτα, φθαρμένα και υπερβολικά τσαλακωμένα  κ.λ.π. ΔΕΝ επιτρέπεται -βάσει των ειδικών υπουργικών αποφάσεων- να προσφέρονται  σε ανθρώπους και ιδρύματα. Το ίδιο ισχύει για τα παπούτσια, τα παιχνίδια και όλα τα είδη που διαθέτουν οι δομές του "Ε".

2. Μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας εγκαταλείπει  έξω από τα κτήρια του ΚΕ.ΔΑ.Β. και της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" (Γ. Καρτάλη 9, στο Βόλο) τεράστιες σε όγκο σακούλες σκουπιδιών με τις προσφορές τους δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στα πεζοδρόμια, στις εισόδους των εκκλησιαστικών κτηρίων  που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του "Ε",  αλλά και διαταράσσουν την ψυχική γαλήνη των γειτόνων που παραπονιούνται πως οι κοινόχρηστοι χώροι γίνονται σκουπιδότοποι.

3. Κάποιοι επισκέπτες-δωρητές του ΚΕ.Δ.Α.Β. (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) δεν επιθυμούν να υπακούσουν στις ευγενικές υποδείξεις των συνεργατών του "Ε", αλλά και στις ειδικές και ευανάγνωστες επιγραφές στις εισόδους των δομών της Τοπικής μας Εκκλησίας, και προβαίνουν σε λεκτικές επιθέσεις που υποτιμούν την εθελοντική διακονία κάποιων συνανθρώπων τους που αφιερώνουν χρόνο και κόπο, αλλά και εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Διευκρινίσεις
1. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μεγάλο όγκο προσφορών. Υπάρχει πρόβλημα αποθήκευσης.
2. Δεν δεχόμαστε γυναικεία και παιδικά ρούχα από 21/05 - 31/08
3. Δεν δεχόμαστε προσφορές στον χώρο της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" (Γ. Καρτάλη 9). 
4. Όλες οι προσφορές παραδίδονται στο ΚΕ.Δ.Α.Β. καθημερινά (10:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.) στα χέρια των εθελοντών.
5. ΖΗΤΟΥΜΕ  ανδρικά καλοκαιρινά ενδύματα, διότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις αποθήκες του "Ε".
6. Πριν έλθετε στο ΚΕ.Δ.Α.Β. ενημερωθείτε τηλεφωνικά (2421310021) από τους υπευθύνους του χώρου, για το είδος και την κατάσταση των προσφορών σας, αλλά και τον χρόνο της παράδοσής τους.




Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η 

ΤΗΝ   ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ,  και ΥΠΟΔΗΣΗΣ

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου