menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Ο Ι. Χρυσόστομος ομιλεί για την ΑΓΑΠΗ».


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Η ΑΓΑΠΗ

·        Εκείνο το οποίο λείπει σήμερα από τον κόσμο είναι η ΑΓΑΠΗ. Ομιλούμε για αγάπη, αλλά δεν την βιώνουμε. Συνήθως, ζητούμε να μας αγαπούν οι άλλοι, ενώ εμείς μετά δυσκολίας εκφράζουμε την αγάπη μας για τους άλλους.
·        Ο Χριστός μας διδάσκει: «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ» και πως οι μαθητές Του θα πρέπει να διακρίνονται από την αγάπη που έχουν μεταξύ τους. Δυστυχώς, αυτό το μήνυμα που μας δίνει ο Χριστός και η Εκκλησία μας δεν μας αγγίζει και δεν δονεί τις ψυχές μας.
·        Σήμερα, έχουν λιγοστέψει τα άγια παραδείγματα (γονέων, ιερέων, δασκάλων, καθηγητών κ.α.) που φωτίζουν και καθοδηγούν τους ανθρώπους στην έμπρακτη αγάπη. Όλοι μιλούν για την αγάπη, αλλά λίγοι την βιώνουν έμπρακτα. Βεβαίως, δεν έχουν λείψει και τα άγια παραδείγματα. Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα μάτια μας και να αγνοήσουμε την καθημερινή εικόνα που επικρατεί στην σύγχρονη κοινωνία, στην οικογένεια, στην συζυγία, στο σχολείο κ.λ.π. Συνήθως, επικρατεί η ψυχρότητα, η ιδιοτέλεια, η μοναξιά, η θλίψη, το μίσος, ο φθόνος, ο θυμός  και η εγκατάλειψη 
·        Από μικρά παιδιά έχουμε διδαχθεί πως η οικογένεια είναι το υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας. Παρατηρούμε, πως αυτό το υγιές κύτταρο, η οικογένεια, έχει εδώ και δεκαετίες νοσήσει επικίνδυνα και γι’ αυτό καθημερινά θρηνούμε για την διάλυσή της. Λείπει ο Χριστός μέσα από τη συζυγία και την οικογένεια και αντ’  Αυτού κυβερνά ο διάβολος.  Λείπει η ειλικρινής χριστιανική αγάπη που είναι η βάση του οικοδομήματος της οικογένειας και αντ’ αυτής κυριαρχεί η ταραχή, το μίσος, ο θυμός και η διχόνοια.
·        Τι πρέπει να κάνουμε; Πως πρέπει να πορευθούμε; Ποιος μπορεί να μας καθοδηγήσει και να μας βοηθήσει ν’ αλλάξουμε πορεία; Υπάρχει ακόμη περιθώριο να σώσουμε τις οικογένειές μας από την διάλυση και την καταστροφή;
·        Βεβαίως, υπάρχει ελπίδα  αν μετανοήσουμε και αν βάλουμε στη ζωή μας οδηγό και Κυβερνήτη το Χριστό. Εάν θελήσουμε να φέρουμε την ΑΓΑΠΗ  μέσα στις καρδιές μας, στο σπίτι μας, τη γειτονιά μας και γενικότερα στην σύγχρονη κοινωνία.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΘΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΧΡΥΣΟΣΤΙΜΟΥ
Βασιλείου Χαρίση & Ουρανίας Λαναρα, ΑΘΗΝΑ 1994
·        


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου