menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

«Οι Χριστιανοί σφαγιάζονται στο Ιράκ και η Δύση δεν σηκώνει το δακτυλάκι της για να τους προστατεύσει»!

xri
        Αποκάλυψη-φωτιά! Το 90% των Ορθοδόξων Χριστιανών του Ιράκ έχει εκτοπιστεί, όπως φέρνει στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ της εφημερίδας «As-Safir» του Λιβάνου.
Ο νέος Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ, κ. Ghattas Hazim, μιλάει χωρίς περιστροφές με τα πιο μελανά χρώματα για την οδυνηρή κατάσταση που βιώνουν οι χριστιανοί σε αυτές τις περιοχές.
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει είναι συγκλονιστικά. Μόνον 30 από τις 600 οικογένειες έχουν παραμείνει στην Βαγδάτη, ενώ στη Μοσούλη υπάρχουν αυτή τη στιγμή λιγότερες από 10 οικογένειες.
«Εμείς έχουμε μια ισχυρή κληρονομιά, πριν και από τον Χριστιανισμό και κατά τη διάρκεια του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Αυτή η κληρονομιά είναι σε κίνδυνο και εμείς το βλέπουμε μέσα και από τις παραβιάσεις που γίνονται στους Ναούς και σε άλλους χώρους λατρείας. Φοβόμαστε για την κουλτούρα της αποδοχής και της συνύπαρξης, επειδή είναι επίσης σε κίνδυνο», λέει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.
Πράγματι, στη Βασόρα όλες οι Ορθόδοξες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί, έπειτα από τις σφαγές που έγιναν στα μέλη τους και τις απειλές που δέχθηκαν. Στην πραγματικότητα, το 90% των Ορθοδόξων Χριστιανών του Ιράκ έχουν φύγει εξαιτίας του χάους και της έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στη χώρα.
Ο κ. Χαζίμ πιστεύει ότι οι Χριστιανοί σφαγιάζονται στο Ιράκ και η Δύση δεν σηκώνει το δακτυλάκι της για να τους προστατεύσει. Ό,τι έκανε η Γαλλία ήταν απλά «από υποχρέωση». Ο ανησυχίες του κ. Χαζίμ δεν περιορίζονται στην πιθανότητα αρνητικών εξελίξεων στην παρουσία των Χριστιανών στο Ιράκ. Αντίθετα, ο φόβος του επεκτείνεται για ανάλογες εξελίξεις σε ολόκληρη την αραβική περιφέρεια.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου