menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Πριν ΔΕΚΑΕΠΤΑ χρόνια, πέντε άνδρες  του  Κ. Λιμεναρχείου Βόλου βρέθηκαν  σε μεγάλο κίνδυνο, όταν ταξίδευαν στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο Πέλαγος με το φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας και προστάτης των λιμενικών και όλων των ναυτικών ανταποκρίθηκε στην ολόθερμη προσευχή τους και τους διέσωσε. 


                                
Εις ανάμνηση αυτού του θαύματος κτίστηκε από τους διασωθέντες αξιωματικούς - και με την οικονομική συνδρομή και των συναδέλφων τους - ένας μικρός Ναΐσκος προς τιμήν του Αγίου Νικολάου στον προ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου χώρο.




Το εκκλησάκι αυτό είναι πραγματικά ένα στολίδι για την παραλία του Βόλου και μια τρανή απόδειξη πως η πίστη στο Χριστό και τους Αγίους Του είναι ζωντανή.  



Κάθε χρόνο την 19η Μαΐου τελείται πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα επ' ευκαιρία του εορτασμού της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στην Ιταλία. 




Εφέτος, όπως και κάθε χρόνο, συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις: ο Διοικητής της 4ης περιφερειακής Διοικήσεως του Λιμενικού Σώματος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Λιμεναρχείου και της Περιφέρειας με τις οικογένειές τους, εκπρόσωποι των λιμενεργατών και των εκτελωνιστών Βόλου και πολλοί συμπολίτες μας. 






Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρ. π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πνευματικός Συμπαραστάτης των Εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος της περιοχής μας. 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου