menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" για τον μήνα Ιούνιο.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" τον Προστάτη των συνεργατών και εθελοντών του, τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα πραγματοποιήσει - συν Θεώ - τις εξής εορταστικές εκδηλώσεις: 

1. Καλλιτεχνική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου.
Την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 (8:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.), ο Σύλλογός μας, θα πραγματοποιήσει στον Θερινό Σινεμά "ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ"  μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στο Τρίκερι με την συνεργασία του φορέα πολιτισμού "ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (βλέπε σχετικές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο).


2. Ιερά Αγρυπνία (την παραμονή της μνήμης του Αγ. Λουκά). 
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 (8:30 μ.μ. - 12:30 μ. μεσ.) θα τελεστεί Ιερά αγρυπνία   στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, η οποία θα περιλαμβάνει τις Ιερές Ακολουθίες: του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Όσοι συμμετάσχουν στην αγρυπνία θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο αγίου λειψάνου του Αγίου Λουκά και την ιερά του εικόνα.

3.  Θεία λειτουργία (την ημέρα της μνήμης του Αγίου).
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 (7:00 π.μ. - 9:15 π.μ.) θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. 


4. Προσκυνηματική εξόρμηση για τους εθελοντές του Συλλόγου.
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 (5:45 μ.μ. - 8:00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί απογευματινή προσκυνηματική εξόρμηση των εθελοντών του Συλλόγου μας με προορισμό την Κωμόπολη του Ριζόμυλου, όπου θα τελέσουμε Εσπερινό και Ιερά Παράκληση στο Εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στους πιστούς θα ομιλήσει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας με θέμα: "ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ". 

5. Εκδρομή και εκδήλωση του "Ε" στην Θεσσαλονίκη.
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:15 μ.μ. ο "Ε" θα πραγματοποιήσει μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση που λάβει χώρα στην ΑΝΩ ΠΟΛΗ της Θεσσαλονίκης, με την πολύτιμη συνεργασία της Διεύθυνσης Περιφερειακών Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Το κεντρικό θέμα της γιορτής θα είναι η ΣΤ΄ παρουσίαση  του βιβλίου "ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ" του μακαριστού Αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού, που έχει εκδώσει ο "Ε" (2014). Θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς: ο Βυζαντινός χορός "ΗΔΥΜΕΛΟΝ" και η χορωδία Οσίου Δαβίδ Θεσσαλονίκης. Για τον σκοπό αυτό θα οργανωθεί μονοήμερη εκδρομή που θα περιλαμβάνει και διάφορα προσκυνήματα της Θεσσαλονίκης. ΠΡΟΣΕΧΩΣ θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου