menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Για την υιοθεσία παιδιών από γκέι ...


Διπλωματική, αλλά...μισή και με...παράθυρα η χθεσινή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο για το σύμφωνο συμβίωσης και δη για την επέκτασή του και στα ομόφυλα ζευγάρια. 
Το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline αποκρυπτογραφώντας τα λεγόμενα του υπουργού σε σχέση με τις παρατηρήσεις του Αρχιεπισκόπου διαπιστώνει πως ο κ. Παρασκευόπουλος δεν απαντάει ουσιαστικά σε μια πολύ σημαντική παρατήρηση του κ. Ιερώνυμου σχετικά με τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Αντιθέτως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπέμποντας στο μέλλον! 
Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του τόνιζε μεταξύ άλλων: "δεδηλωμένος από καιρό στόχος του οργανωμένου ακτιβισμού γύρω από την θέσπιση συμφώνου συμβιώσεως ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι μόνον η νομική αναγνώριση της συμβιώσεώς τους, αλλά περαιτέρω η κατοχύρωση δικαιώματος για από κοινού άσκηση γονικής μέριμνας παιδιών (μέσα από υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες κ.λπ.) από ομόφυλα ζευγάρια. Η Πολιτεία πρέπει να αποφασίσει, από τώρα, εάν καθιστώντας θεσμό του κράτους μας την «ομοφυλοφιλική συμβίωση», είναι έτοιμη να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα της «ομοφυλοφιλικής οικογένειας», για την οποία η ίδια θα έχει δημιουργήσει τις αξιακές προϋποθέσεις διεκδικήσεώς της, αφού εισάγει ρητώς πλέον διατάξεις για το σύμφωνο συμβιώσεως μέσα στο βιβλίο του Αστικού Κώδικα για το οικογενειακό δίκαιο".
Ο δε υπουργός απαντάει σχετικά: "Αναφορικά δε με τη θέσπιση της δυνατότητας σύναψης γάμου ανεξαρτήτως φύλου και μιας μεταρρύθμισης του θεσμού της υιοθεσίας, η σοβαρότητα αυτών των ζητημάτων επιβάλλει να μην υπάρξει βιασύνη" .
Με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να κάνει διάφορες εικασίες για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον! 
http://ekklisiaonline.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου