menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΟΣΟ - ΟΣΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ...

Δυστυχώς, η οικονομική δυσχέρεια οδηγεί πολλούς συνανθρώπου μας στην απόφαση να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία - που κληρονόμησαν από τους γονείς - και μάλιστα για ένα "κομμάτι ψωμί". Οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας δούλεψαν σκληρά για ολόκληρες δεκαετίες και κατόρθωσαν τελικά με τον ιδρώτα του προσώπου τους να κτίσουν ένα σπιτάκι, το οποίο άφησαν στα παιδιά τους. Αλλά τα παιδιά τους, μη έχοντας τίποτε άλλο, ανταλλάσσουν το σπιτάκι αυτό με λίγα χρήματα για να πληρώσουν τα χρέη ή τους γιατρούς ή τους τοκογλύφους ή τις κακές τους επιλογές ή και την απληστία τους. 

Αυτή την επιγραφή την διάβασα και την φωτογράφησα πριν από δέκα χρόνια σε κάποιο χωριό του ανατολικού Πηλίου. Στην αρχή γέλασα με την ανορθογραφία που την χαρακτηρίζει. Λίγα χρόνια μετά, διαβάζοντάς την και πάλι συγκινήθηκα. Αυτά τα " 2 σπητχα", ίσως, τα αγόρασε για λίγα ευρώ κάποιος Γερμανός ή Άγγλος ή άλλος Ευρωπαίος. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και όχι φαντασία. 

Σε πολλά χωριά του Πηλίου, κυρίως του ανατολικού, πολλές αγροτικές εκτάσεις πουλήθηκαν σε ξένους.  Πουλήθηκαν, επίσης, και παλαιά σπίτια, τα οποία ανακαίνισαν άμεσα και τα εκμεταλλεύονται με εξυπνάδα και επαγγελματισμό οι ... Ευρωπαίοι "φίλοι μας". Δεν τους κατηγορώ, διότι είχαν το διακαίωμα να προβούν και σε τέτοιες νόμιμες ενέργειες. Κι όμως, αν δεν μπει κάποιο φρένο, σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στον τόπο τους. 

Ο Θεός να μας φυλάει από τα χειρότερα

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου