menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Γ΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ


Παιδί μου,
Τα θέματα που μου καταθέτεις είναι όντως πνευματικά και ουσιαστικά. Χαίρομαι για την αγάπη που έχεις για το Χριστό, αλλά και για τον πόθο να ζήσεις εκκλησιαστικά και ορθόδοξα έχοντας κανόνα το θέλημα του Θεού.  
Σε παρακαλώ, παιδί μου, μη  βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι στη ζωή τους. Να μένεις σ' αυτά που σου λέγει ο πνευματικός σου πατέρας. Ό,τι σου λέει, αφορούν προσωπικά ΜΟΝΟ εσένα. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του γιατρού Δεν δίνει την ίδια συνταγή σ' όλους, διότι δεν είμαστε όλοι οι ασθενείς στο ίδιο επίπεδο. Το ίδιο πράττει και ο πνευματικός ιατρός. Τι κάνει; Εξατομικεύει την καθοδήγηση, λαμβάνοντας υπόψη: την ηλικία, το φύλο, τα πάθη και τις πτώσεις, την πνευματική κατάσταση, τις αδυναμίες ή τις δυνατότητες, το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται κ.α. Κάποιοι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του πνευματικού μας αγώνα, αλλά έχουμε προχωρήσει λίγο ή περισσότερο, άλλοι διακρινόμαστε από μια σταθερότητα, άλλοι είμαστε ασταθείς και πέφτουμε στα ίδια, άλλοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την μετάνοιά τους κ.λ.π.
Αυτά που σου γράφω, επιθυμώ να τα σκεφθείς σε ώρα περισυλλογής. Είμαι σίγουρος πως θα σε βοηθήσουν. Δεν χρειάζεται να εξομολογείσαι κάθε φορά που πρόκειται να κοινωνήσεις, αρκεί να μην υπάρχουν αμαρτήματα που εμποδίζουν την Θεία Κοινωνία. Τα συγγνωστά αμαρτήματα συγχωρούνται και δια μόνης της θερμής προσευχής που συνοδεύεται από ειλικρινή μετάνοια. Γι΄ αυτό το λόγο απαγγέλλουμε τις ευχές της Θείας Μεταλήψεως, κάθε φορά που πρόκειται να κοινωνήσουμε.  
Στην πνευματική ζωή τα μεγάλα άλματα δεν ωφελούν. Τα μικρά και σταθερά βήματα βοηθούν καλύτερα. Ο ενθουσιασμός μας πολλές φορές μειώνεται και όλα αλλάζουν. Να έχεις, λοιπόν, σταθερότητα στο καθημερινό σου πνευματικό πρόγραμμα και σιγά - σιγά θ΄ ανεβαίνεις με τη χάρη του Θεού. Κράτα τον λογισμό σου ταπεινό, καλλιέργησε την προσευχή, μη εγκαταλείπεις τη μελέτη του Ευαγγελίου και τον εκκλησιασμό σου, και θα έρθει η στιγμή που θα σου πει ο πνευματικός σου να κοινωνείς και πιο συχνά. Έχε εμπιστοσύνη στον Πνευματικό σου πατέρα, κάνε υπακοή σ' αυτόν και σίγουρα θα ειρηνεύσει η καρδιά σου. Να σε στηρίζει ο Κύριος στον καθημερινό σου αγώνα και να μην απελπίζεσαι για κανένα λόγο. Εκείνος σ' αγαπά και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Ο Χριστός και η Παναγία Μητέρα Του να είναι μαζί σου.
Με ευχές και αγάπη Χριστού
Ο Πνευματικός σου πατέρας
π. Υ.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου