menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Μία ακόμη επετειακή εκδήλωση - τέταρτη στη σειρά – για την εικοσάχρονη λειτουργία του «Εσταυρωμένου» απόλαυσαν οι συνεργάτες και φίλοι του Συλλόγου, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου  2015, στη ζεστή αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. Αφορμή της σύναξης, η παρουσίαση του βιβλίου του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου «Η Ανατολή της Ζωής στις γειτονιές του Κόσμου», για τα ήθη και έθιμα του γάμου, της ονοματοδοσίας  και της βάφτισης από τις μακρινές πατρίδες των κρατουμένων μαθητών. Το περιεχόμενο του έργου στηρίχθηκε στις συνεντεύξεις των παιδιών  και αναπλάστηκε με τη φροντίδα και την ολόθερμη στήριξη των εξαιρετικών Εκπαιδευτικών τους.  Ο συγκινητικός αγώνας των παιδιών αυτών να αφήσουν πίσω ό,τι τους πλήγωσε και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή δομημένη στις αρχές της ανθρωπιάς και της αλληλοπεριχώρησης, συγκίνησε  τον «Ε», που ανέλαβε την έκδοση και αυτού του πονήματος. Το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε πάλι με τη στήριξή του, περιλαμβάνει συνταγές από τις χώρες προέλευσης των μαθητών. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε την παρουσίαση του μουσικού ψηφιακού δίσκου "Τραγούδια ψυχής" του κ.  Νικολόπουλου Ιωάννη,  Συνεργάτη του "Ε", ο οποίος και χάρισε την δημιουργία του στον Σύλλογο.

Την εκδήλωση παρουσίασε με ιδιαίτερη γοητεία και γλαφυρότητα ο δημοσιογράφος κ. Βαραλής Νικόλαος, Υπεύθυνος του Ρ/Σ της Ι. Μ. Δημητριάδος "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ", που στηρίζει ποικολοτρόπως το έργο του Συλλόγου. Από την πλευρά του «Ε» μίλησε για το βιβλίο και  το βαθιάς ανθρωπιστικής αξίας έργο που επιτελούν στην ψυχή των παιδιών αυτών οι δάσκαλοί τους η κ. Γάκη Μαριάνθη. Οι κ.κ Αθανάσιος Καραγιάννης και Κωνσταντίνος Καραδήμας, Διευθυντής και Δάσκαλος του 33ου Δημ Σχολείου Βόλου αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στο κοινωνικό προφίλ των μαθητών και τα οφέλη που προέκυψαν κατά τη συγγραφή του βιβλίου. 


Ιδιαίτερη συγκίνηση πρόσφερε με τον λόγο του ο κ. Νικολόπουλος Ιωάννης, που μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, τόνισε τη μεγάλη αξία της μετάνοιας και της πίστεως στην αναχαίτιση των δυσκολιών της ζωής.
Αναμφίβολα ήταν μία όμορφη εκδήλωση, που οικοδόμησε και άφησε γλυκά συναισθήματα σε όσους την παρακολούθησαν, και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αταλάντευτη στήριξη του «Ε» σε κάθε ευγενή προσπάθεια. 

Με μεγάλη χαρά ο «Ε» αποδέχτηκε μία ακόμη πρόταση του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου για την έκδοση του νέου πονήματος των κρατουμένων μαθητών του με την ολόθερμη στήριξη και αρωγή των εξαιρετικών Εκπαιδευτικών τους. Ο συγκινητικός αγώνας των παιδιών αυτών να αφήσουν πίσω ό,τι τους πλήγωσε και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή δομημένη στις αρχές της ανθρωπιάς και της αλληλοπεριχώρησης, συγκινεί πάντοτε τον «Ε», που σταθερά και αδιάλειπτα ενισχύει με όλους τους τρόπους τον αναγκεμένο αδελφό .Οι αξίες αυτές κατ΄ εξοχήν  διαπνέουν την ελληνοχριστιανική πρόταση ζωής που η πατρίδα μας  κομίζει σε έναν αλληλοσπαρασσόμενο από τη μισαλλοδοξία κόσμο, και η έμπρακτη προώθησή τους  μέσω της Γνώσης και Τέχνης είναι η σημαία και το κίνητρο κάθε ανιδιοτελούς εθελοντικής μας  δράσης. Αγκαλιάζουμε, λοιπόν, το βήμα  των παιδιών μας – γιατί έτσι τα αισθανόμαστε - στον κόσμο και την ανάγκη τους να σπάσουν  το όστρακο της ατομικής στενότητας και να βρεθούν στην κοινωνική ευρυχωρία, ασπαζόμενοι πλήρως τη σκέψη Αυστριακού συγγραφέα Ερνστ Φίσερ: «Είναι πρόδηλο πως ο άνθρωπος επιθυμεί να είναι κάτι πάρα πάνω από τον ίδιο τον εαυτό του μονάχα. Θέλει να είναι ολόκληρος άνθρωπος. Δεν ικανοποιείται όντας ξεχωριστό άτομο. Εξεγείρεται γιατί είναι υποχρεωμένος να καταναλίσκεται μέσα στα περιορισμένα όρια της δικής του ζωής, μέσα στα εφήμερα, τυχαία όρια της δικής του προσωπικότητας. Θέλει να αναφέρεται σε κάτι περισσότερο από το «εγώ», κάτι έξω από τον εαυτό του και, ωστόσο, ουσιαστικό για τον εαυτό του. Ποθεί ν' απορροφήσει τον γύρω κόσμο και να τον κάμει δικό του· να επεκτείνει το φιλοπράγμον, πειναλέο για γνώση «εγώ» του στην επιστήμη και την τεχνολογία μέχρι τους απώτατους αστερισμούς και ως τα βάθη των εσώτατων μυστικών του ατόμου· να ενώσει, στην τέχνη, το περιορισμένο του «εγώ» με μια κοινοτική ύπαρξη, να κάνει κοινωνική την ατομικότητά του».
Συγχαίρουμε ειλικρινά τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου για τη νέα τους προσπάθεια και ευχόμαστε το βιβλίο να αγαπηθεί από όλους τους φίλους μας, όπως το αγαπήσαμε και εμείς.

Εκ του Δ.Σ. 
του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

Προσεχώς, θα αναρτηθούν και φωτογραφίες της εκδηλώσεως

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου