menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΗ "ΔΙΑΚΟΝΙΙΑ"

Σύλ. Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

«Ο Εσταυρωμένος», είναι μια Εκκλησιαστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με έδρα το Βόλο και ακτίνα δράσης τα όρια του Νομού Μαγνησίας. Ξεκίνησε δειλά – δειλά το 1995 και, στη συνέχεια, αναγνωρίστηκε επισήμως από την Πολιτεία και την Εκκλησία (1996). Δραστηριοποιείται με επιτυχία επί μια εικοσαετία χωρίς να έχει λάβει καμία κρατική χρηματοδότηση. 

     Τον στηρίζει ηθικά και οικονομικά ΜΟΝΟ ο πιστός λαός μας. Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος φιλοξενεί τα Γραφεία  του, που λειτουργούν σε δικό της κτήριο, στο Βόλο και ενισχύει πνευματικά και ηθικά όλες τις δράσεις μας.

Ο «Ε», ενισχύει ποικιλοτρόπως (ηθικά, πνευματικά, ψυχολογικά, υλικά και οικονομικά), και μάλιστα σε μηνιαία βάση, τις εξής ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: Κρατουμένους (σε όλους τους χώρους κράτησης), αποφυλακισμένους, μετανάστες, πρόσφυγες, τσιγγάνους, άστεγους, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες και τα μέλη των απόρων οικογενειών των φυλακισμένων.

Ο «Ε», λειτουργεί με την βοήθεια των 150 εθελοντών του:

Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και Αποφυλακισθέντων (Βόλος)

Πέντε μικρούς χώρους φιλοξενίας αστέγων οικογενειών και προσώπων (Βόλος). Μέχρι σήμερα (από το 2009) έχει προσφέρει πάνω από 8.000 ημέρες φιλοξενίας σε ντόπιους και ξένους αστέγους.

Α΄ Παράρτημα του στην πόλη του Αλμυρού.

Β΄ Παράρτημά με την επωνυμία: «Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», στο Βόλο, για την οποία θα σας ενημερώσω στη συνέχεια.

Ραδιοφωνική Εκπομπή στο Ρ/Σ/ της Τοπικής μας Εκκλησίας «ΟΡΘΟΔ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ».

Τα έσοδά του «Ε» προέρχονται από δωρεές και συνδρομές των μελών και των φίλων του, από πώληση κοσμημάτων που δημιουργούν νεαρά μέλη μας, από την πώληση των εκδόσεών του, αφού έχει να παρουσιάσει μια αξιόλογη εκδοτική δημιουργία (βιβλία, DVD – Ντοκιμαντέρ, CD, κάρτες κ.α.) και από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί εντός και εκτός του Νομού μας.

Ο «Ε», είναι ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό σωματείο, συνεργαζόμενο με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την οποία εκπροσωπεί σ’ αυτούς τους χώρους, αλλά και με πολλές άλλες κρατικές και ιδιωτικές κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας (Φυλακών, κρατητηρίων, Νοσοκομείου, Συλλόγων, Ιδρυμάτων, της Εκπαίδευσης κ.α.)

Η παρουσία του «Ε» στους χώρους κράτησης έχει βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή διαβίωση των κρατουμένων και ενισχύει οικονομικά και υλικά όλα τα κοινωνικά προγράμματα των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Η ακτίνα δράσης του «Ε», έχει επεκταθεί και αγκαλιάζει τους περισσότερους χώρους κράτησης της πατρίδος μας. Και αυτό διότι η στήριξη των συμπολιτών μας επιτρέπει να μεριμνούμε και για άλλους αδελφούς.


 Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

·  Η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», είναι ένας τομέας κοινωνικής δράσης της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και λειτουργεί ως παράρτημα του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», με την ανιδιοτελή  εργασία των 45 – 50 εθελοντών του. Εδρεύει στο Βόλο και φιλοξενείται σε ιδιόκτητο χώρο της Εκκλησίας μας.

Δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας και στη συνέχεια, τις διαχειρίζεται υπέρ των απόρων συνανθρώπων μας. Προσφέρει: ελαφρώς μεταχειρισμένα ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, αναπηρικά καροτσάκια και πολλά άλλα είδη.

Λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 8:30 π.μ. – 13:00 μ.μ. και εξυπηρετεί όλες τις ομάδες που σας σημειώσαμε πιο πάνω.

 Εκτός από τις άπορες οικογένειες και τα πρόσωπα που μας επισκέπτονται κάθε τρεις μήνες, για να λάβουν τα αναγκαία, η «Δ», λειτουργεί και ως πηγή αγαθών και για πολλές κοινωνικές υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς της περιοχής μας και όχι μόνον: Φυλακές (12 χώροι κράτησης), Αστυνομία, Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, Άσπρες Πεταλούδες, Ορφανοτροφείο, Γηροκομείο, Νοσοκομείο, Ξενώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων οργανισμών, Δημοτικά Σχολεία, Σύλλογοι, Φιλόπτωχα και Κέντρα Σίτισης Ναών κ.α. είναι τακτικοί επισκέπτες μας.



Δυστυχώς, η «Δ», στον χώρο που φιλοξενείτε σήμερα δεν επαρκεί πλέον, διότι οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και η διακονία συνεχώς επεκτείνεται.  Παραχωρήθηκε στον  "Ε"- από την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος - ένα διώροφο παλαιό κτήριο για να  στεγάσουμε κάποιες υπηρεσίες μας για να λειτουργούν καλύτερα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση του κτηρίου αυτού με την πολύτιμη βοήθεια της Μητροπόλεως Δημητριάδος, το άμεσο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου και την ανιδιοτελή προσφορά των συνεργατών μας. 

   Η «Δ», όπως θα καταλάβατε, είναι μια ανερχόμενη και επεκτεινόμενη εκκλησιαστική κοινωνική υπηρεσία που καλείται, ιδιαιτέρως την περίοδο αυτή, να παραμείνει ζωντανή και ακμαία για να στηρίξει τον χειμαζόμενο λαό μας.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου