menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για τα σχολεία των φυλακών.

Μια άποψη της αιθούσης (στον Πολυχώρο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα)  που είχαν κατακλείσει δεκάδες σύνεδροι απ' όλη την Ελλάδα. Στην φωτο (http://www.volosday.gr/) στην πρώτη θέση αριστερά, διακρίνεται ο κ. Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης και στην τρίτη σειρά ο π. Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", που ήταν και ένας εκ των ομιλητών του Πανελληνίου Συνεδρίου. 

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας στους Ρομά
Στα τρία σωφρονιστικά καταστήματα του Βόλου, υπάρχει μεγάλος αριθμός Ρομά, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος,υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πληθυσμό που δεν παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο.«Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Πολιτείας στους χώρους των φυλακών ήταν η δημιουργία σχολείων», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επέκτασης των εκπαιδευτικών δομών και ενσωμάτωσης των Ρομά στην εκπαίδευση ως εργαλείο αντι-εγκληματικής πολιτικής (http://www.taxydromos.gr)

...  Μικρή η παραβατικότητα νέων η Ελλάδα
Στο συνέδριο παραβρέθηκε ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη που εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν έχει δεν έχει υψηλή παραβατικότητα ανηλίκων, αλλά κάποιες συμπεριφορές από παιδιά ρομά, χωρίς κατάλληλη στήριξη και εκτίμησε ότι αυτές οι ομάδες πρέπει να στηριχτούν, κυρίως με προληπτικά μέτρα, με υποστήριξη και βοήθεια.
Όπως ανέφερε, το συνέδριο αυτό ενδιαφέρει πολύ γιατί ακουμπά ένα ευαίσθητο κομμάτι, τους ανήλικους παραβάτες του Νόμου. «Μας ενδιαφέρει η ορθή οργάνωση της εκπαίδευσης, τόσο μέσα στους χώρους κράτησης όσο κι έξω από αυτούς, στα παιδιά που επιβάλλονται επιμορφωτικά μέτρα, και γενικότερα, ενδιαφερόμαστε για τον ευαίσθητο πληθυσμό παραβατών του Νόμου να λάβουν ορθή στήριξη από την άποψη άσκησης δικαιώματος στην κοινωνία, ακόμη κι αν έχουν κάνει κάτι λάθος».
Ο κ. Μόσχος τόνισε ότι Βοηθοί του Συνηγόρου του Πολίτη έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές τις φυλακές και χαρακτήρισε θετικό ότι δεν κρατούνται τόσοι ανήλικοι με αφορμή και την αλλαγή του Νόμου, μετά και από πρόταση του Συνηγόρου, αλλά βεβαίως το θέμα της εκπαίδευσης χρειάζεται ακόμη κάποια βήματα βελτίωσης, με τρόπο που θα είναι κεντρικός και επωφελής.
Ερωτηθείς για το πότε ξεκινά η παραβατικότητα στα παιδιά ο κ. Μόσχος διευκρίνισε ότι εμφανίζεται γύρω στα 13 έτη, αλλά σημείωσε ότι συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά σε σύγκρουση με το νόμο υπάρχουν κι από το Δημοτικό κι αυτά τα παιδιά πρέπει ν αντιμετωπίζονται σαν παιδιά σε κίνδυνο.
Ο ίδιος είπε ότι στη σημερινή εποχή τα παιδιά είναι πλημμυρισμένα από βία και συχνά η βία ακουμπάει κάποια και στην σχολική τους ζωή και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν θεσμοί στήριξης των παιδιών...ΠΗΓΗ: http://magnesianews.gr/


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου