menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Κηδεία μετά ... μουσικής και χειροκροτημάτων!!!

Φωτο: http://www.cnn.gr/
Κηδεύεται τούτη τη στιγμή (Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 2:30 μ.μ.) ο 32χρονος νεαρός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα χθες. Ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων - συγγενών, θαυμαστών, συνεργατών κ.α.- έχουν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ναού, που τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία, αλλά και οι γύρω δρόμοι.  

Η κοίμηση ενός νέου πάντοτε μας συγκινεί και μας πονά, αλλά η συμπεριφορά πολλών σύγχρονων Ελλήνων κατά την ώρα της κηδείας είναι ξένη προς τα ελληνορθόδοξα ήθη και την ορθόδοξη πίστη μας.

Την ώρα που οι ιερείς προσεύχονται για τη σωτηρία της ψυχής του νέου αυτού, οι συμμετέχοντες στην κηδεία (έξω από το Ναό), κάτω από τους δυνατούς ήχους των μεγαφώνων, που αναμεταδίδουν τα τραγούδια του, κουνιούνται ρυθμικά και χειροκροτούν λες και βρίσκονται σε κέντρο διασκέδασης. Αυτό δεν είναι συμμετοχή σε κηδεία. Οι δυνατοί κοσμικοί ήχοι καλύπτουν τις ψαλμωδίες που αναπέμπονται εντός του Ναού δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα ήχων που μόνο ο διάβολος τους χαίρεται. Δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου και δεν τ'  άκουγα με τ' αυτιά μου. 

Πιστεύω πως αυτές οι κοσμικές εκδηλώσεις που  γίνονται, όπως λένε, από αγάπη για τον κοιμηθέντα, ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ ΨΥΧΗ του, η οποία έχει ανάγκη από την προσευχή όλων. ΜΟΝΟ η ΜΕΤΑΝΟΙΑ του κοιμηθέντα, η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ των συνανθρώπων του μπορούν να συνοδεύσουν την ψυχή, η οποία πορεύεται για να υποστεί τη μερική κρίση. 

Παιδιά, ας είμαστε προσεκτικοί στις εκδηλώσεις μας και ας μην ξεχνάμε πως είμαστε Έλληνες χριστιανοί. Αυτά τα νέα ήθη και έθιμα είναι ξενόφερτα και δεν πρέπει να μας αγγίζουν. Ας προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του νεαρού τραγουδιστή, η οποία με όλες αυτές τις εκδηλώσεις ταράσσεται...
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου