menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ομιλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα στους Τρεις Ιεράρχες


Την Τετάρτη 2/3, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του ιστορικού Συλλόγου της πόλεώς μας «Οι Τρείς Ιεράρχαι», πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα διάλεξη από τον Πρωτ. π. Θεόδωρο Μπατάκα, Θεολόγο και εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Υπεύθυνο του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" με θέμα: «Πάντα εν σοφία εποίησας:  μία ερμηνευτική προσέγγιση στον Προοιμιακό Ψαλμό». 
Ο π. Θεόδωρος, παρουσίασε με απλότητα και σαφήνεια τον Προοιμιακό Ψαλμό (103) τονίζοντας μεταξύ άλλων: " Μ’ αυτόν τον υπέροχο ψαλμό – τον εκατοστό τρίτο - αρχίζει κάθε φορά η ακολουθία του Εσπερινού. Και με τον τρόπο αυτό, η μητέρα μας Εκκλησία, θέλει να μας υπενθυμίσει πως ο Θεός είναι ο Δημιουργός του κόσμου. Αυτός συντηρεί, προνοεί, διαφυλάττει και κυβερνά τα πάντα. Όσοι πιστοί ακούνε με προσοχή τον Προοιμιακό Ψαλμό και αφήνουν τα μηνύματά του να εισχωρήσουν στην ψυχή τους, είναι βέβαιο πως ενισχύονται στην πίστη, προχωρούν με θάρρος εναντίον των πειρασμών, δοξολογούν και ευγνωμονούν τον μεγάλο Δημιουργό και Κυβερνήτη ολοκλήρου του σύμπαντος κόσμου.
Ας αγαπήσουμε, αγαπητοί μου, και το Ιερό Ψαλτήριο και ας βάλουμε στο καθημερινό πνευματικό μας πρόγραμμα και την ανάγνωση και μελέτη ενός ψαλμού. Αξιοποιώντας στην καθημερινή μας ζωή αυτόν τον μεγάλο θησαυρό, θα επιτύχουμε, με τη χάρη του Θεού: την παραμονή μας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της προσευχής, θα διδασκόμαστε  μελετώντας τα υπέροχα μηνύματα που προβάλλονται μ’ έναν μοναδικό τρόπο από το Ψαλτήρι και θα παρηγορούνται  οι ταραγμένες και πονεμένες ψυχές μας". Την ομιλία παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου