menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ. Απάντηση στην έκκληση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Δεκάδες Βολιώτες ανταποκρίνονται στην έκκληση του «Εσταυρωμένου» για συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων
Κατακόρυφη αύξηση σημειώνεται στα αιτήματα για οικονομική βοήθεια που διατυπώνονται στην τοπική Εκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή, δεκάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας ανταποκρίνονται στην έκκληση του «Εσταυρωμένου» για συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων.
Οι κουβέρτες συγκεντρώνονται στους ενοριακούς ναούς, διότι η «Διακονία» δεν έχει πλέον την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες πολλών Βολιωτών, αλλά και των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.
Οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς και γι’ αυτό το λόγο καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρωθούν ικανά αποθέματα, τα οποία θα καλύψουν επείγοντα αιτήματα ανθρώπων που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την καθημερινότητά τους.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπογραμμίζει ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρωθούν άμεσα κλινοσκεπάσματα, διότι οι καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι πάρα πολύ άσχημες και ενδέχεται να κληθούμε και πάλι να σκεπάσουμε πολύ κόσμο».
Στο μεταξύ, αυξάνονται κατακόρυφα τα αιτήματα άπορων Βολιωτών οι οποίοι ζητούν βοήθεια από τον «Εσταυρωμένο» ενώ όπως υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος, εξαντλούνται σταδιακά τα αποθέματα των τροφίμων που προορίζονται για άπορες οικογένειες και είναι αναγκαία η συνδρομή του κόσμου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Τα καθημερινά προβλήματα οξύνονται διαρκώς λόγω της παρατεταμένης κρίσης και «διαπιστώνουμε ότι αυξάνονται οι συμπολίτες μας οι οποίες έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση», επισημαίνει ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου, σκιαγραφώντας τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν δεκάδες άνθρωποι.
Μεταξύ των αιτημάτων για βοήθεια, που διατυπώνονται από τους απόρους στον «Εσταυρωμένο» και την τοπική Εκκλησία κατ’ επέκταση, συγκαταλέγονται και τα αιτήματα για εξασφάλιση στέγης.
Οι περιπτώσεις είναι δεκάδες και η αγωνία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι έκδηλη. Ανθρωποι οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν εργασία, και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, στρέφονται στην Εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα.
Το στοιχείο που συγκλονίζει περισσότερο είναι «η απελπισία των ανθρώπων» όπως αναφέρει ο π. Θεόδωρος, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «η Εκκλησία κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, βοηθώντας πολύ κόσμο».
Παράλληλα ο ίδιος ιερέας διατυπώνει τον προβληματισμό του λόγω της αύξησης των διαζυγίων και της κρίσης που σκιάζει την καθημερινότητα πολλών οικογενειών. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά κυρίως η πνευματική κρίση των ανθρώπων. Τα διαζύγια υπήρχαν πάντα ως κοινωνικό φαινόμενο αλλά γίνεται πλέον εντονότερο στη δύσκολη περίοδο της κρίσης».
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν στημ παράκληση της Τοπικής Εκκλησίας για συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων, μπορούν να τηλεφωνήσουν στη «Διακονία» (Γεωργίου Καρτάλη 9 με Γλάδστωνος, στο Βόλο, τηλέφωνο 2421020125) για να συνεννοηθούν για την παράδοση των προσφορών.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
http://www.taxydromos.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου