menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΒΟΛΟΣ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ανθρωπιστική αποστολή στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων “Μόζας ΑΕ” του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 16.5.2016, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, προκειμένου να δηλώσει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Τοπικής Εκκλησίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" διέθεσε ικανή ποσότητα βρεφικών και παιδικών ρούχων, βρεφικών τροφών, χυμών και παιχνιδιών που συγκέντρωσε ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" και συνομίλησε με στελέχη του Ελληνικού στρατού και της αστυνομίας, αλλά και με πρόσφυγες οι οποίοι περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους με κυριότερη την ποιότητα του φαγητού.

Με βλέμματα θερμά, γεμάτα ευγνωμοσύνη και αξιοπρέπεια, και χειραψίες καρδιακές, οι λίγοι πρόσφυγες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τους κοιτώνες υποδέχτηκαν τον εκπρόσωπο της Τοπικής μας Εκκλησίας.  Δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, όμως το χαμόγελό τους αρκούσε για να συνεννοηθούν οι καρδιές. Μια ηλικιωμένη κυρία από την Συρία έσπευσε να ασπαστεί με ευλάβεια το χέρι του ιερέα, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε εκείνες τις φωνές που σπείρουν τον διχασμό στην κοινωνία μας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρθηκε στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, πραγματοποιήθηκε χάρη στην σπουδαία συμβολή των εθελοντών του «Εσταυρωμένου» και της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" που καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους προκειμένου να διακονήσουν τους συνανθρώπους τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Χριστού και της Εκκλησίας Του.
Σταματία Δημοπούλου
Δημοσιογράφος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου