menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ


 Μια ομάδα 51 προσώπων, που συμμετείχαν στα μαθήματα της Ενοριακής Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, είχε την ευκαιρία να γευτεί πολλές πνευματικές χαρές στο προσκύνημα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Σχολής π. Θεόδωρο Μπατάκα. Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Σουρωτή Χαλκιδικής, όπου οι εκδρομείς προσκύνησαν το χαριτόβρυτο τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και τέλεσαν ιερά παράκληση. Η προσέλευση των προσκυνητών απ' όλη την Ελλάδα ήταν συνεχής και η ευλάβεια ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. 

Εντύπωσε έκανε σ' όλους και η παρουσία πολλών μαθητών του δημοτικού σχολείου, οι οποίοι, με επικεφαλής τους δασκάλους τους, προτίμησαν να λάβουν ένα μεγάλο μάθημα ζωής επισκεπτόμενοι ένα χώρο αφιέρωσης και προσευχής.  Εύγε στους δασκάλους που τολμούν να διδάσκουν στα παιδιά έμπρακτα και πρακτικά την πίστη στο Χριστό και τον σεβασμό στα ιερά και τα όσια της Εκκλησίας μας και μάλιστα σε μια περίοδο που όλα γκρεμίζονται και ξεφτίζουν. 

Στη συνέχεια, η ομάδα των Βολιωτών αναχώρησε για τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης που μετέφεραν οι πιστοί από την Μ. Ασία. Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε γεύμα στην παραλία της κωμοπόλεως και το απόγευμα προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, στη Θεσσαλονίκη

Η τελευταία στάση των προσκυνητών πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Γλυκοφιλούσης Ραψάνης, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας. 

Με το προσκύνημα αυτό, πραγματοποιήθηκε  και η λήξη των μαθημάτων της Ενοριακής Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί - με τη χάρη του Θεού - τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Εκ της διευθύνσεως της Σχολής Γονέων


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου