menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΒΟΛΟΣ: Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄, θα επισκεφθεί την πόλη μας.


Μεγίστη τιμή και ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία περιποιεί η ευλογητή επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ στην επαρχία μας, στο διήμερο 22-23/5, ύστερα από πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.
Ο Μακαριώτατος θα συμμετάσχει και θα ευλογήσει δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις:
Α. Την Κυριακή 22/5, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.
Ο κ. Ιερώνυμος θα αφιχθεί στις 7.00 μ.μ. και θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο,επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού. Θα ακολουθήσει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Στη διάρκεια του Εσπερινού τον Μακαριώτατο θα προσφωνήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, ενώ θα αντιφωνήσει ο κ. Ιερώνυμος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο προαύλιο του Ναού, θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Παραδοσιακές γεύσεις και μουσική από τον τόπο καταγωγής μας», εξ αφορμής της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων πορείας και δράσης στον Πολιτισμό και στην Παράδοση του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας. Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων, με τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που διοργανώνει ο Φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Β. Την Δευτέρα 23/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας
Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος θα ευλογήσει την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, που θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ., με τη συμμετοχή Κληρικών από όλες τις Θεσσαλικές Μητροπόλεις, με επικεφαλής τουςΣεβ. Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο και Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Το γενικό θέμα της Συνάξεως θα είναι: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο».
Ο Μακαριώτατος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως, κατά την οποία θα ομιλήσουν ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Δ/ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ΔΗμητριάδος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου