menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη, φίλου του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, κατά την διάρκεια της τελέσεως  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Με λόγια συγκινητικά ο νεοχειροτονηθείς τόνισε ότι αισθάνεται έντονα την μεγάλη ευθύνη που του εμπιστεύεται σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και η Τοπική μας Εκκλησία....
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του εξήρε την προσωπικότητα και την αφοσίωση του διακόνου Αλεξάνδρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα που η Εκκλησία μας και ιδιαίτερα η Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χανίων βιώνει την Ανάσταση του Χριστού και της καταπατήσεως του θανάτου, σήμερα ευδόκησε ο Θεός να σε καλέσει να λάβεις το β΄βαθμό Ιεροσύνης.
Το έργο του ιερέως είναι σταυρός και ανάσταση. Δικαίωση και απαξίωση. Δόξα και ταπείνωση. Θα γίνεις σημείο αντιλεγόμενο αλλά και δέκτης δόξας και ατιμίας, σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου. Η τοπική μας Εκκλησία παρακολουθεί και χαίρεται για την πρόοδο σου, γιάυτό και σε εμπιστεύεται, σε χαριτώνει διά της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος και σε παραδίδει στο λαό τον οποίο αγάπησες και σε αγάπησε, τον οποίο θα τον δοξάσεις και θα σε δοξάσει.




/www.imka.gr/
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"
Ο π. Αλέξανδρος, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην πόλη του Βόλου, συμμετείχε πολλές φορές στη δραστηριότητα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και αγαπήθηκε απ' όλους τους συνεργάτες του Συλλόγου. Παρ' ό,τι έφυγε από το Βόλο και εγκαταστάθηκε στα Χανιά της Κρήτης, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον νοιώθουμε κοντά μας αφού η προσευχή και κυρίως η θεία Ευχαριστία μας ενώνει. Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι συνεργάτες του "Ε" εύχονται στον νέο πρεσβύτερο της Εκκλησίας μας και τη νέα πρεσβυτέρα, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ: να έχουν μια ευλογημένη σταυροαναστάσιμη ιερατική πορεία γεμάτη από ουράνιες ευλογίες, υγεία, υπομονή, πνευματική καρποφορία και φωτισμό. Να τους χαρίσει δε ο Κύριος και πολλά παιδιά, πνευματικά και σαρκικά. 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...
Μετά από χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΒΟΛΟΥ (Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου). Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο νέοι αναγνώστες, ο αρχιφύλακας κ. Χρήστος, ο π. Ελευθέριος Σαράτσης (ο υπεύθυνος  ιερέας της φυλακής), στο κέντρο ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και ο νέος πρεσβύτερος της Εκκλησίας π. Αλέξανδρος με τη λύρα του. 

 Αυτό το χαμόγελο π. Αλέξανδρε, να μην σου λείψει ποτέ. Για το ποίμνιό σου, θα είναι ένα σπουδαίο ποιμαντικό εργαλείο που θα παρηγορεί πολλούς.


Ο π. Θεόδωρος και ο ... π. Αλέξανδρος στην κεντρική πύλη της φυλακής Βόλου.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου