menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

"ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΓΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ"

"ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ". Αυτά δήλωσε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", εξερχόμενος από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, όπου παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση των μαθητών κρατουμένων του Δημοτικού και του παραρτήματος Γυμνασίου της Ν. Αγχιάλου επ' ευκαιρία της λήξεως του σχολικού έτους 205 - 2016. Η γιορτή, την οποία ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κρατούμενοι, ήταν υπέροχη και όσοι την παρακολούθησαν χειροκρότησαν με την καρδιά τους όλους τους συντελεστές. Η εκδήλωση, άρχισε με χαιρετισμό του π. Θεοδώρου, ο οποίος μετέφερε την ευλογία και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Ιγνατίου, αλλά και τις ευχές των μελών του Δ. Σ. και όλων των συνεργατών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ." Υποσχέθηκε δε πως ο "Ε" θα είναι παρών σε κάθε θεάρεστη προσπάθεια των σχολείων και πως η συμπαράσταση των φυλακισμένων συνεχίζει να είναι η βασική μέριμνα του Συλλόγου και των εθελοντών του. 

Το πρόγραμμα περιείχε τα εξής ενδιαφέροντα: 
  1. Παρουσίαση του πολιτιστικού διασχολικού προγράμματος: "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ".
  2. Παρουσίαση του πολιτιστικού διασχολικού προγράμματος: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ".
  3.  Απαγγελία του διηγήματος: "Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" (του κρατουμένου Αστέρη Μ.) που βραβεύτηκε σε ειδικό διαγωνισμό.
  4. Το θεατρικό μονόπρακτο: "Η ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ" (του Δ. Ψαθά), που παρουσίασαν με επιτυχία οι μαθητές κρατούμενοι.
  5. Η επίδοση των πρώτων απολυτηρίων του Γυμνασίου σε δυο κρατούμενους εφήβους.
  6. Συναυλία του μουσικού συνόλου των κρατουμένων μαθητών της Κασσαβέτειας. υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Λέτας. Τρεις οργανοπαίχτες και ένας τραγουδιστής εντυπωσίασαν με την τέχνη και το χαμόγελό τους και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους θεατές που συμμετείχαν με την καρδιά τους. 
Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο "Εσταυρωμένος" προσέφερε σ' όλους τους μαθητές κρατουμένους και τους εκπαιδευτικούς τους από ένα βιβλίο - που εξέδωσε ο Σύλλογος με τίτλο: "Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", των μαθητών κρατουμένων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου (της φυλακής Βόλου) και από έναν επιστήθιο σταυρό. 


ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ


ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΟΥ  
ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ 























▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου