menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ "ΦΙΛΥΡΑ"

Με ιδιαίτερη χαρά, κατάνυξη και συγκίνηση, το απόγευμα της Δευτέρας 06/06/2016, 13 τρόφιμοι του ΞΕΝΩΝΑ ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης "ΦΙΛΥΡΑ" (του Αχιλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου), συνοδευόμενοι από την κοινωνική τους λειτουργό και τρεις (3) εθελοντές του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν την έμπρακτη αγάπη της μοναχικής αδελφότητος, αλλά και την κατάνυξη συμμετέχοντας στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού. Τους υποδέχτηκε με μητρική αγάπη και χαρά η οσιολογιωτάτη γερόντισσα της Μονής, η οποία τους παρέθεσε ένα πλούσιο απογευματινό κέρασμα και τους προσέφερε διάφορες ευλογίες. Η ομάδα των προσκυνητών, μεταφέρθηκε στο μοναστήρι με αυτοκίνητο που προσέφερε ευγενώς η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. 

"Ο Εσταυρωμένος", έχει συμπεριλάβει στη μέριμνά του και τους τροφίμους του ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΥΡΑ, διότι έχει διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς το εξής: Ιδιαιτέρως αυτοί οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη περισσότερο την θερμή και έμπρακτη αγάπη των συνανθρώπων τους και λιγότερο τη θεραπευτική αγωγή. Τα φάρμακα βοηθούν τον ασθενή, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη επαφή που ειρηνεύει, στηρίζει, παρηγορεί και θεραπεύει την ταλαιπωρημένη ψυχή. Δυστυχώς, αυτή η έλλειψη της ανθρώπινης παρουσίας πλησίον του δοκιμαζόμενου ανθρώπου οδηγεί πολλές φορές στην μελαγχολία, την απόγνωση, αλλά και στην... αυτοκτονία. Μην ψάχνουμε να βρούμε σ' άλλους τόπους και ανθρώπους τους ηθικούς αυτουργούς. Όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης. 

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" επ' ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, Προστάτη των εθελοντών του Συλλόγου. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου