menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Το ΧΘΕΣ και το ΣΗΜΕΡΑ (προβληματισμοί)

Κάρπαθος: Ναός της Παναγίας

Σ΄ολόκληρη τη Ελλάδα θα εορταστεί κι εφέτος η Κοίμηση της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όπου κι αν ρίξεις τη ματιά σου θα δεις σημάδια της θρησκευτικότητας των Ελλήνων. Παντού χαιρόμαστε την παρουσία πολλών Ιερών Ναών που στολίζουν τους αγρούς, τα βουνά, τα ακρογιάλια, τα νησιά, τα χωριά και τις πόλεις μας. Όλα αυτά τα ιερά που ανήγειραν οι πατέρες και οι μητέρες μας φανερώνουν την βαθιά τους πίστη στο Θεό και την αγάπη τους στην Παναγία. 

ΚΑΠΟΤΕ, 
σ' αυτή τη Χώρα - την ΕΛΛΑΔΑ - οι κάτοικοί της ήσαν στην πλειονότητά τους Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που θυσίαζαν ακόμη και τη ζωή τους για την πίστη τους στο Χριστό και τη σωτηρία της Πατρίδας τους. 

ΣΗΜΕΡΑ,
έχει μειωθεί ο αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών  - κληρικών και λαϊκών - που κτυπά η καρδιά τους για το Χριστό, την Εκκλησία και την Πατρίδα... Κυριαρχεί η χλιαρότητα και η αδιαφορία... 

ΚΑΠΟΤΕ,
οι Έλληνες, ήσαν υπερήφανοι που ονομαζόντουσαν χριστιανοί  και το φανέρωναν αυτό όχι μόνο με την ανέγερση Ναών, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή τους στα μυστήρια της Εκκλησίας μας και την αλληλεγγύη που είχαν μεταξύ τους.

ΣΗΜΕΡΑ,
υβρίζεται το όνομα του Θεού εξ αιτίας μας - εντός και εκτός της Ελλάδος - και πολλοί Έλληνες κάνουν ό,τι μπορούν για να γκρεμιστούν όλα όσα θυμίζουν Χριστό και Εκκλησία... 

ΚΑΠΟΤΕ
οι Έλληνες, ζητούσαν την ευλογία του Θεού σε όλες τις φάσεις της ζωής τους καλώντας τον Ορθόδοξο παπά να ευλογήσει αυτούς και τα έργα τους στο όνομα του Χριστού και της Παναγιάς.

ΣΗΜΕΡΑ,
πολλοί Έλληνες, ζητούν την "ευλογία" των ψεύτικων "θεών" που πλασάρονται  από τα όργανα της νέας εποχής και έχουν βρει έδαφος  στην Ορθόδοξη Ελλάδα. Τα ονόματά τους ποικίλουν, αλλά πίσω απ' αυτά κρύβεται ο διάβολος...

ΚΑΠΟΤΕ, 
ήταν δεδομένο πως ο γάμος τελούνταν στον Ορθόδοξο Ναό με παπά και κουμπάρο, όπως γινότανε και η βάπτιση...

ΣΗΜΕΡΑ,
πολλοί προτιμούν να "παντρεύονται" με "την ευλογία" του δημάρχου ή του εκπροσώπου του...

* * *
Βεβαίως, υπάρχουν ορθόδοξοι πιστοί στην Ελλάδα και γι' αυτό ο Θεός δεν μας έχει εγκαταλείψει. 
Η προσευχή των ολίγων έλκει τη χάρη του Θεού και προς χάριν τους ζούμε ακόμη. 
Η κρίση που δοκιμάζει την πατρίδας μας ΔΕΝ μας συνέτισε ακόμη και φοβούμαι πως θα παραταθεί για πολλά ακόμη χρόνια, διότι εξορίσαμε το Θεό από τη ζωή μας και μένουμε μόνοι χωρίς την ευλογία του. 

ΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ: 
Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ
π. Υάκινθος




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου