menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΙΚΩΝ!

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις βαπτισμένων Ορθοδόξων χριστιανών, εντός και εκτός της Ελλάδας, που εκκλησιάζονται και κοινωνούν σε λειτουργίες των παπικών. Ας γνωρίζουν όλοι αυτοί οι αδελφοί πως ζουν σε πλάνη, διότι η Ορθόδοξη Ανατολή Εκκλησία δεν έχει κοινωνία μυστηρίων με τους παπικούς. Μας χωρίζουν βασικά θέματα πίστεως και εκκλησιαστικής ζωής. 

Η ΕΝΩΣΗ ορθοδόξων και παπικών ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.. Όσο εκείνοι, οι ετερόδοξοι, επιμένουν στις πλάνες τους, ένωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η συμμετοχή των ορθοδόξων στα "μυστήρια" των ετεροδόξων δεν είναι επιτρεπτή. 

Είναι πραγματική δυστυχία ν' ακούς κάποιους βαπτισμένους ορθοδόξους χριστιανούς να ισχυρίζονται τα εξής:  "Μα, δεν υπάρχει, λένε, καμία διαφορά μεταξύ ορθοδόξων και παπικών και ως εκ τούτου και οι ορθόδοξοι μπορούν να εκκλησιάζονται και να κοινωνούν σε παπικές λειτουργίες"!!! 

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!       ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.

Αλλά τι να πει κανείς, Θεέ μου!
Αυτή η εποχή έχει φέρει φοβερές αλλοιώσεις και στην πνευματική μας ζωή . 
Όταν ο πιστός χαρακτηρίζεται από μια πνευματική χλιαρότητα, είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να αμυνθεί στις  επιθέσεις του διαβόλου που θέλει να τον οδηγήσει στην πλάνη, που εκείνος διευθύνει. 
Εκείνος που δεν έχει μια στοιχειώδη πνευματική άμυνα μπορεί να παρασυρθεί και να φθάσει στην απέναντι όχθη... Άνθρωποι που δεν έχουν πνευματικό οδηγό και δεν ζουν ορθόδοξη εκκλησιαστική ζωή, δεν μπορούν ζουν ορθόδοξα. Όσοι ζουν στην πλάνη διακινδυνεύουν τη σωτηρία της ψυχής τους. 
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου