menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ"



Με τη χάρη του Θεού, άρχισαν και πάλι να λειτουργούν κανονικά στο Βόλο: το ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ. Καρτάλη 152) και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» (Γ. Καρτάλη 9, πλησίον του παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ).

 Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι εθελοντές του Συλλόγου ξεκινούν και πάλι τη διακονία τους με στόχο την εξυπηρέτηση και στήριξη, στο μέτρο του δυνατού, των εκατοντάδων απόρων συνανθρώπων μας που ζητούν έμπρακτη συμπαράσταση από τους ανθρώπους της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων, λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με τους εθελοντές του Συλλόγου σε καθημερινή βάση (10:00 π.μ. – 12:00 μ.) - εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημης αργίας - και εξυπηρετεί: κρατούμενους, αποφυλακισμένους, άπορες οικογένειες φυλακισμένων και αποφυλακισθέντων, άστεγους, φυγόποινους, πρόσφυγες, μετανάστες, τσιγγάνους, μονογονεϊκές οικογένειες, τρόφιμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, του Ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ» πολλούς άλλους αναγκεμένους συνανθρώπους μας (ασθενείς, μαθητές, φοιτητές κ.α.).

Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» λειτουργεί καθημερινά, από τους ανθρώπους του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», με βάση το εξής πρόγραμμα:

  1. Για τους δωρητές που επιθυμούν να παραδώσουν στη «Δ» καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα κ.α. αναγκαία είδη, λειτουργεί καθημερινά από 9:00  το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημης αργίας ).
  2. Για του απόρους αδελφούς μας, που θέλουν να παραλάβουν μια ποσότητα εκ των ειδών που διαθέτει η «Δ», θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Όσοι επιθυμούν να γραφούν στους καταλόγους του «Ε» και της «Δ», για να παραλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα βοηθήματα, θα πρέπει να προσκομίσουν κάποια δικαιολογητικά από τις επίσημες υπηρεσίες της Πολιτείας, για να αποδείξουν πως όντως έχουν ανάγκη της υλικής βοήθειας που προσφέρουν και οι δύο κοινωνικές δομές της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Για σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»: WWW.estavromenos.blogspot.com ή να τηλεφωνούν στη «ΔΙΚΑΟΝΙΑ»: 2421020125 και στον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ»: 2421030054

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου