menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ 9 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού γιορτάστηκε χθες Τετάρτη για δεύτερη φορά από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 6:30μμ στο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου στην Νέα Ιωνία.
Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Αρχικά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Ακολούθησαν  χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Γιώργο Μουλά, από τον Πατέρα Επιφάνιο εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος από την περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας κ. Σεραφείμ Αθανασίου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Κίτσου, της πρώην Υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, της πρώην Υπουργού Ζέττας Μακρή, εκπροσώπου της Ένωσης Κεντρώων κ. Ανδρέου Θεόδωρο, εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Λουφόπουλου Δημήτρη, από τον κ. Παντελή Μαστρογιάννη Μέλος της Κ.Ε. Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό που ξεσήκωσε τον κόσμο ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης τον οποίον και τίμησε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου για την βοήθεια που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια.
Παρευρέθησαν: ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μαγνησίας κ. Καραϊσκος, εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας κ. Καλαμπόκας, ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φλέρης, εκπρόσωπος της 1ης ΤΑΞΑΣ, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφέ μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου και πλήθος κόσμου.

 Στη συνέχεια μίλησαν: 
 • Ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπαντάκας – εφημέριος Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου με θέμα: “Εκκλησία και Εθελοντισμός”
 • Η κ. Ειρήνη Κραμπή – Τμήμα Εθελοντισμού & Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Εθελοντισμός Πολιτικής Προστασίας”
 • O Πυραγός κ. Θεοφάνης Παγκράτης – Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα: “O Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα”
 • O κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης – πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Η Αλληλεγγύη” με θέμα: “Εθελοντισμός και Εθελοντική Αιμοδοσία”
 • O κ. Ιωάννης Σαρίδης – Τοπογράφος – Μηχανικός με θέμα: “Εθελοντισμός και Πολιτική Βούληση”
 • O κ. Ιωάννης Σακόπουλος – Φυσικοθεραπευτής με θέμα: “Εθελοντισμός και Φυσικοθεραπεία”
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω εθελοντικές οργανώσεις για την πολύτιμη προσφορά και αφοσίωση στο πνεύμα και τις αξίες του εθελοντισμού
 1. Γηροκομείο Βόλου
 2. Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαγνησίας
 3. Κέντρο Σίτισης Ιερού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον»
 4. Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου
 5. Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος
 6. Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας
 7. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη»
 8. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη»
 9. Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος»
Στην ομιλία  του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου μεταξύ άλλων τόνισε: “Η έννοια του εθελοντισμού, συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά και το διακρίναμε αυτό σε πολλούς ανθρώπους και φορείς στη Μαγνησία.
Ο εθελοντισμός εκφράζεται βέβαια, με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων, είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Στην εποχή μας οι εθελοντές, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και κοινωνικής ευαισθησίας και αποτελεί χρέος όλων μας και κυρίως της πολιτείας να προστατεύσει και να  προωθήσει την αξία του εθελοντισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (8/12/16)

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου