menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, μια ομάδα εθελοντών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" δεξιώθηκε σε παραλιακό κέντρο του Βόλου όλους τους τροφίμους του ΞΕΝΩΝΑ "ΦΙΛΥΡΑ" (του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου).
Πρόκειται για μια ευαίσθητη ομάδα αδελφών μας, που ταλαιπωρείται από ψυχιατρικά και κοινωνικά προβλήματα. Παραμένουν στον Ξενώνα μετά από νοσηλεία και, με τη βοήθεια του λιγοστού προσωπικού, προσπαθούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Η αγκαλιά του Συλλόγου χωράει και αυτούς τους συμπολίτες μας. Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη εκδήλωση συμπαράστασης του "Εσταυρωμένου" προς αυτούς τους αδελφούς. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι εθελοντές του Συλλόγου πραγματοποιούν όμορφες συναντήσεις για να χαρούν όλοι εκείνοι που έχουν ξεχαστεί ακόμη και από τους δικούς τους ανθρώπους.

Δεν σου κοστίζει τίποτε να γίνεις αιτία χαράς και ελπίδας.
Ουσιαστικά εσύ θα εισπράξεις...
Είναι καιρός πια να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΕ από τους άλλους...
Δεν υπάρχουν σωτήρες.
Ένας είναι ο Σωτήρας:  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Όλοι οι άλλοι είναι αυτόκλητοι. Το παίζουν σωτήρες...

Όλοι όσοι πιστεύουμε στο Θεό της ΑΓΆΠΗΣ και της ΘΥΣΙΑΣ καλούμαστε να ενεργοποιήσουμε ΠΡΩΤΑ τον εαυτό μας και μετά τους υπόλοιπους για να γίνει η ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο χριστιανική και πιο θυσιαστική.
Στο πρόσωπο του άλλου να βλέπουμε τον Ίδιο το Χριστό.
Εκείνος, άλλωστε, μας το δίδαξε
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας στον άλλο, στον οποιοδήποτε άλλο, για να μην χαθεί η ανθρωπιά από τον κόσμο αυτό.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου