menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τιμήθηκε ο παλαίμαχος Εκπαιδευτικός Ιωάννης Πατρίκος



 ... Ακολούθησε εόρτια εκδήλωση στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου η Τοπική Εκκλησία τίμησε τους λειτουργούς της Παιδείας στο πρόσωπο του παλαίμαχου Εκπαιδευτικού, Φιλολόγου, τ. Γυμνασιάρχου και τ. Προέδρου του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου Βόλου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» κ. Ιωάννη Πατρίκο. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δ/ντές 1θμας και 2θμιας Εκαπίδευσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Γουργουλιάννης, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος συναδέλφων και μαθητών του τιμηθέντος. 

Για τον τιμώμενο μίλησαν ο κ. Χρήστος Ξενάκης, Φιλόλογος παλαίμαχος Εκπαιδευτικός και ο κ. Γρηγόριος Καρταπάνης,Ναυπηγός, Πρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών. Ο κ. Ξενάκης περιέγραψε, με έντονα χρώματα, το έργο και την εκπαιδευτική προσφορά του κ. Πατρίκου, παρουσιάζοντάς τον ως ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα, ενώ ο κ. Καρταπάνης, κατέγραψε αναμνήσεις από την μαθητική του ζωή, παρά τους πόδας του κ. Πατρίκου, για τον οποίο τόνισε ότι«διέθετε αισθητήριο κατανόησης των εφηβικών ευαισθησιών και αντιδράσεων».

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςεξήρε το ταπεινό φρόνημα και το εκκλ/κό ήθος του κ. Πατρικου, την απαράμιλλη εκπαιδευτική του προσφορά, επισημαίνοντας πως «είναι ένα ζωντανό παράδειγμα εκπαιδευτικού και πνευματικού ανθρώπου, από το οποίο τόσο έχει η ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα». Ακολούθως, απένειμε στον κ. Ιωάννη Πατρίκο την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Τον λόγο έλαβε ο τιμηθείς εκπαιδευτικός, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την υψίστη τιμή, «αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι άξιοι συνάδελφοι κρείττονες εμού».Στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Ο σπερματικός λόγος του Θεού στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και η αρμονική σύζευξη Χριστιανισμού και Ελληνισμού από τους Τρεις Ιεράρχες».
 Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι.Μ.Δ.



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου