menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Την Τρίτη του Πάσχα - μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου - ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων σε διάφορες υπηρεσίες και πρόσωπα μεταφέροντας  τις  ευχές (και κόκκινα αυγά με την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Ιγνατίου και του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ": 

  • Οι επισκέψεις:

1. Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου
2. Στη Μονάδα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος (Παλαιό Τελωνείο Βόλου)
3. Στην Δ΄ Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος (Βόλο)
4. Στο "Αχιλλοπούλειο" Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
5. Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου
6. Στον Γ΄ Ξενώνα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
7. Στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας (Αλιβέρι Ν. Ιωνίας Βόλου).


  • Δραστηριότητα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" προ του Πάσχα: 

1. Μία αντιπροσωπεία του Δ.Σ..του Συλλόγου μας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, όπου διένειμε  - στα προαύλια όλων των παραρτημάτων της φυλακής - ατομικά πασχαλινά δέματα σ' όλους τους κρατουμένους (120) της φυλακής.

2. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Βόλου για να ενημερωθεί από τους υπευθύνους τους Ιδρύματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο "Εσταυρωμένος", κινήθηκε αμέσως  και στη συνέχεια, παρέδωσε  μια ποσότητα τροφίμων για το πρωϊνό των παιδιών.

3. Από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ του Συλλόγου μας (Κ. Καρτάλη 152, στο Βόλο), παραδόθηκαν σε πολλές άπορες οικογένειες και πρόσωπα ατομικά δέματα που περιείχαν: τρόφιμα, κρέας, λάδι, γάλα κ.α. Ασφαλώς, κάποιες οικογένειες παρέλαβαν και το μηνιαίο οικονομικό τους βοήθημα.

4. Από το Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας εξυπηρετήθηκαν δεκάδες άπορες οικογένειες και πρόσωπα, καθώς και διάφοροι κοινωνικοί φορείς της πόλεώς μας.

5. Παραμονές της Μ. Εβδομάδος, ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ετοίμασε και παρέδωσε σε εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, μια μεγάλη ποσότητα (90 χαρτοκιβώτια)  παιδικών και γυναικείων ενδυμάτων, προς ενίσχυση πολλών απόρων χριστιανικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Άνω Νευροκοπίου.

6. Χρηματοδότησε την αγορά μιας ικανής ποσότητας καυσίμου ύλης (πετρέλαιο) για να ζεσταθεί μία άπορη οικογένεια ενός φυγόποινου άνδρα.

7. Αποδέχτηκε το αίτημα μιας άπορης οικογένειας και χρηματοδότησε  την κατασκευή ειδικών γυαλιών για έναν μαθητή. Η πάθηση του νέου ανάγκασε τον Σύλλογο να τα παραγγείλει στο εξωτερικό, διότι η τοπική αγορά δεν είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει το περιστατικό αυτό. 

Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποίησε ο "Ε" με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση κάποιων συμπολιτών μας που στηρίζουν ακόμη το Σύλλογο και τη δράση του. 

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου