menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΨΑΛΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΧΟΡΑΡΧΗ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 η ψαλτική εκδήλωση "...δός μοι τοῦτον τὸν ξένον" στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στη Σκόπελο.
Με αφορμή την είσοδο στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο νεοσυσταθείς χορός ψαλτών "Ευαγγελινός Σκοπελίτης" αποτελούμενος από πρωτοψάλτες, λαμπαδάριους και βοηθούς ψάλτες της νήσου Σκοπέλου, απέδωσε κατά το παραδοσιακό ψαλτικός ύφος επιλεγμένους ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο χορός ψαλτών έψαλε, για καταληκτήριο ύμνο της εκδήλωσης, το ιδιόμελο τροπάριο "Τον ήλιον κρύψαντα τας ιδίας ακτίνας", ποίημα του Γεωργίου Ακροπολίτου, σε σύνθεση του Γερμανού επισκόπου Νέων Πατρών, κατά σύντμηση Γεωργίου Ραιδεστηνού. 

Φωτογραφίες: Πούλιος Γεώργιος - Χλιβερού Δάφνη

http://www.romfea.gr/

ΣΧΟΛΙΟ του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
Εύγε, στο χοράρχη κ. Χριστοφόρο Λάσκο, Ιατρό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, και σ' όλα τα μέλη του νεοσύστατου βυζαντινού χορού της Σκοπέλου"Ευαγγελινός Σκοπελίτης" . Αυτή η ψαλτική καρποφορία θα πρέπει να ενισχυθεί απ' όλους τους αρμόδιους παράγοντες του νησιού, γιατί θα είναι ένα στολίδι στην πολιτιστική παράδοση του τόπου τους, αλλά και για να δημιουργηθούν ευκαιρίες να εμφανιστεί και σ' άλλα μέρη. Θα θέλαμε - κάποια στιγμή - να φιλοξενήσουμε αυτή την ευλογημένη προσπάθεια και στο Βόλο. 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου