menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Λαοθάλασσα στο Μνημόσυνο του π. Αντωνίου Ζούπη στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Έξι Μητροπολίτες, δεκάδες Κληρικοί από διάφορά μέρη της Ελλάδας, αντιπροσωπείες Μονών από την Ελλάδα, το εξωτερικό και το Άγιον Όρος και χιλιάδες ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσαν σήμερα την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, ενώνοντας τις προσευχές τους για την ανάπαυση τη ψυχής του αοιδίμου Πρωτ. Αντωνίου Ζούπη,νέου Κτήτορος και Γέροντος της Μονής και πνευματικού τους Πατρός, επί τη συμπληρώσει σαράντα ημερών από την εις Κύριον εκδημία του.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ,συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συμπροσευχομένου του Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον λόγο του Αποστόλου Παύλου για τον μαθητή του Τιμόθεο,«εδούλευσεν εις το Ευαγγέλιον», επισημαίνοντας ότι χαρακτηρίζει απόλυτα την ζωή και το εκκλ/κό έργο του αοιδίμου Γέροντος Αντωνίου, «ο οποίος υπηρέτησε Θεοφιλώς την διάδοση της αλήθειας του Χριστού, του Ευαγγελίου. Ο π. Αντώνιος εδούλευσεν εις το Ευαγγέλιον, ως καλός αλιεύς ψυχών, προετοιμαζόμενος επιμελώς για το υψηλό του έργο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πνευματικά μέσα, επιδεικνύοντας υπομονή, χωρίς να απογοητεύεται από τις δυσκολίες της διακονίας του… Ο π. Αντώνιος εδούλευσεν εις το Ευαγγέλιον, ως Ποιμένας, με φρόνημα θυσιαστικό… Ο αείμνηστος Γέροντας εδούλευσεν εις το Ευαγγέλιον, αναλαμβάνοντας το έργο της συμφιλίωσης των ανθρώπων με τον Θεό, οικοδομώντας τους εν Χριστώ Ιησού. Εδούλευσεν εις το Ευαγγέλιον, ως εργάτης στο γεώργιον του Θεού, αποδίδοντας τους καρπούς του έργου του στον Θεό, δηλ. τα πνευματικά του τέκνα, που έγιναν η σφραγίδα της αποστολής του, στην Τοπική αυτή Εκκλησία, στην Ιερά Μονή και αλ. Τέλος, ο π. Αντώνιος υπήρξε και σοφός οικοδόμος καθαρών, αγίων και αγωνιζομένων ψυχών…». Κάλεσε, τέλος, «να δοξάσουμε τον Χριστό, γιατί στις μέρες μας έδωσε έναν τέτοιο καλό ποιμένα και εργάτη στην Αγία μας Εκκλησία, για να στηρίξει ψυχές, εργαζόμενος για το Ευαγγέλιο».
Στη συνέχεια, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο, στο τέλος του οποίου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τους εκ Βόλου προερχομένους Σεβ. Μητροπολίτες, «για την σημερινή συλλειτουργία και συμπροσευχή για την ψυχή του π. Αντωνίου, που δηλώσει την αγάπη τους για την Τοπική μας Εκκλησία». Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η πνευματική σπορά του π. Αντωνίου «είναι φανερή στο πλήθος που κατακλύζει σήμερα το Μοναστήρι». Ευχαρίστησε τις αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών για την παρουσία και ζήτησε τις ευχές όλων για την συνέχιση της πορείας της ευλογημένης αδελφότητας, με ενότητα και αγάπη, κατά τις διδαχές του αειμνήστου Γέροντα.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα, στη διάρκεια της οποίας η Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Νικοδήμη, εξέφρασε τα ανάμεικτα συναισθήματα της Αδελφότητας, βαθειάς λύπης για την απώλεια του Γέροντά της, αλλά και μεγάλης χαράς για την βεβαιότητας της αναπαύσεώς του στη Βασιλεία του Θεού. Αναφέρθηκε στις πνευματικές παρακαταθήκες που άφησε ο Γέροντας στις αδελφές, σύμφωνα με τις οποίες θα συνεχίσουν την μοναστική τους πορεία, ενώ δεν παρέλειψε από καρδιάς να ευχαριστήσει την Πρεσβυτέρα Καλλιόπη Ζούπη, την κόρη και την οικογένεια του αοιδίμου Γέροντα, γιατί ουδέποτε μπήκαν εμπόδιο στο πνευματικό του έργο, κυρίως δε στην ολόθυμη αφοσίωσή του στην καθοδήγηση της Αδελφότητας.
Εκ της Ι.Μ.Δ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου