menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ετοιμάζει ιερές εικόνες για αίθουσες σχολείων και δωμάτια νοσηλείας κλινικών κ.α.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά το Δ.Σ. και οι συνεργάτες του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", οργάνωσαν και λειτουργούν νέο εργαστήριο δημιουργίας εικόνων (χάρτινες εικόνες σε ειδικά επεξεργασμένο ξύλο) για να δοθούν δωρεάν σε όσα σχολεία της περιοχής μας θα ήθελαν να τοποθετήσουν στις σχολικές αίθουσές τους ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΌΟΥ. 

Ήδη παρεδόθησαν 16 εικόνες σε Λύκειο της πόλεώς μας μετά από παράκληση της Διευθύντριας του σχολείου. Οι εργασίες συνεχίζονται και από 1ης Οκτωβρίου θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εικόνων προς κάλυψη των αναγκών των σχολείων που θα ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να τοποθετήσουν, όπου δεν υπάρχουν, σε σχολικές αίθουσες, εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. 

Στις μέρες μας φθάσαμε σε σημείο να μη θεωρείτε πια δεδομένο η παρουσία εικόνας στους ευαίσθητους χώρους του σχολείου. Πριν λίγα χρόνια κανένας δεν θα πίστευε πως θα ερχότανε εποχή της νέας εικονομαχίας. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που δεν επιθυμούν θρησκευτικά σύμβολα στο σπίτι τους και αυτό θέλουν να το επιβάλλουν και στους εργασιακούς τους χώρους. 

Όσοι  χριστιανοί έχουμε ακόμη μέσα μας θερμή πίστη θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη δειλία που μας δέρνει και να τολμήσουμε να αγωνιστούμε με σκοπό να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδος μας που κάποιοι θέλουν να τα εξορίσουν, διότι δαιμονίζονται όταν τα βλέπουν.

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", από 1/10 θα δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας να προμηθεύονται  δωρεάν εικόνες της Παναγίας Γοργοεπηκόου  με σκοπό να τις τοποθετήσουν στις αίθουσες που διδάσκουν. 

Η νέα προσπάθεια του Συλλόγου έχει, βέβαια, οικονομικό κόστος, αλλά αξίζει να συμβάλλει κανείς στη διατήρηση της ορθόδοξης παιδείας. 
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου