menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας» στο Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου (Γυμνάσιο της φυλακής ανηλίκων αλλοδαπών Βόλου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας, το Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας» στους έγκλειστους μαθητές, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» 2017-18.
   Μαθητές  και  εκπαιδευτικοί είχαμε τη χαρά να τον υποδεχθούμε και να τον ακούσουμε να μας περιγράφει για την έμπνευσή του, για  τον τρόπο συγγραφής των ιστοριών  καθώς  και για τον καθημερινό του αγώνα για να υπηρετήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
  Οι μαθητές μας είχανε ήδη μελετήσει αποσπάσματα από το βιβλίο μαζί με τους εκπαιδευτικούς και είχαν κατανοήσει σε επίπεδο γλωσσικό (είναι σημαντικό, γιατί όλοι τους είναι αλλοδαποί και δεν έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας) καθώς και νοηματικό τις ιστορίες,  ενώ  ήταν έτοιμοι για γόνιμο διάλογο. Μόλις δόθηκε το έναυσμα, ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν τις εμπειρίες τους και τους προβληματισμούς τους, ενώ σημείωσαν ότι βρήκαν κοινά στοιχεία με τον πρωταγωνιστή μιας από τις ιστορίες.
   Η συζήτηση οδηγήθηκε και στα μονοπάτια του εθελοντισμού, όπου ο π. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πολύπλευρο έργο του συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις δράσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας καθώς και στη βοήθεια που δίνεται στους αποφυλακισθέντες.

   Η γαλήνη και ηρεμία που σταδιακά αποτυπωνόταν στα πρόσωπα των έγκλειστων  μαθητών,  καθώς και η απόλυτη προσήλωση στην παρουσίαση, απέδειξε ότι τα παιδιά έχουν πολλή μεγάλη ανάγκη για τέτοιου είδους συναντήσεις, ενώ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στους εκπαιδευτικούς. Και εδώ αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν τη συνάντηση υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και αντιρρήσεις από τη μεριά των μαθητών, οι οποίες προσπεράστηκαν χάρη στην αμεσότητα και στην απλότητα του π. Θεόδωρου καθώς και της δυνατότητάς του να απαντά ακόμη και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις.
Αναστασία Χατζηπλή, Φιλόλογος
Προϊσταμένη του Παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου