menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εξαίσιες μουσικές, βυζαντινός χορός και μία συγκλονιστική αφήγηση πάνω στον βίο του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας Λουκά του Ιατρού,


Εξαίσιες μουσικές, βυζαντινός χορός και μία συγκλονιστική αφήγηση πάνω στον βίο του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Προστάτη των Εθελοντών του «Ε», πλημμύρισαν  τη φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Δημητριάδος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, την 6η απογευματινή, με αφορμή την «Ημέρα του Φυλακισμένου», όπως κάθε χρόνο, και αφιερώνεται στη μνήμη του Αγ. Ελευθερίου. Κεντρικό θέμα ήταν το λειτουργικό δράμα "ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ", που αναδείχθηκε εξαιρετικά από τους συντελεστές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ανταποκρινόμενοι με περισσή προθυμία στην πρόσκληση του «Ε» για τη διοργάνωση της γιορτής. Το κείμενο ενεχείρισε στον π. Θεόδωρο Μπατάκα ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό τον Άγιο στην Ελλάδα. Με ακαταπόνητο ζήλο ταξίδεψε πολλές φορές στη Ρωσία και συνέλεξε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τον βίο και τη δράση του πανάξιου κληρικού, που, παραλλήλως, διακρίθηκε και στον χώρο της Ιατρικής Επιστήμης. Η μεγάλη του προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνία τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση στην ΕΣΣΔ, το βραβείο Στάλιν. Αυτή ήταν και η συντριπτική ήττα των εχθρών του, οι οποίοι εδίωξαν τον Επίσκοπο Λουκά ανηλεώς, υποσκάπτοντας τη σωματική του υγεία, όχι όμως και το Ορθόδοξο φρόνημά του.
Η σπουδαία εκδήλωση που ετοιμάστηκε με πολύ μεγάλη φροντίδα και ιεροπρέπεια  από το Μουσικό Σχολείο, σαγήνευσε το κοινό που την παρακολούθησε εντυπωσιασμένο. Έγινε δε ένα αληθινό μάθημα γνησίου χριστιανικού ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς μέσα από τη μαρτυρική ζωή ενός Αγίου των ημερών μας. Ενός ανθρώπου που ενώ ήταν ένας από εμάς, μεταμορφώθηκε χάρη στην Υπακοή σε«κληρονόμο Θεού και συγκληρονόμο Χριστού»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ εντος της ημερας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου