menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ΅: 235 ατομικά δέματα για όλους τους φυλακισμένους της περιοχής μας (30/04)

 Η κεντρική είσοδος και το προαύλιο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου  
(φυλακή αλλοδαπών Βόλου)


Μετά την επίδοση εκατόν πενήντα (150) ατομικών δεμάτων σ' όλους τους φυλακισμένους του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας (φυλακή), το πρωί της Δευτέρας, 30 Απριλίου 2018, ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με επικεφαλής τον Πρόεδρο του  Συλλόγου, πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα και τον Αντιπρόεδρο κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, καθώς και δύο κυρίες εθελόντριες, πραγματοποίησε πασχάλια  επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου (φυλακή).  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επικοινωνία με τους κρατουμένους και η προσφορά ογδονταπέντε (85) ατομικών δεμάτων. Τα δέματα αυτά, που αποτελούν τα πασχαλινά δώρα της τοπικής μας Εκκλησίας και που με αγάπη ετοίμασαν οι εθελοντές του Συλλόγου, περιείχαν: Εσώρουχα, κάλτσες, αρκετά είδη καθαριότητας (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες σαπούνια, σαμπουάν, ξυριστικές μηχανές, χαρτί υγείας), τσιγάρα και τηλεκάρτες.
Μετά τη θερμή υποδοχή από  το Διευθυντή της, κ. Βασίλειο Αποστολάκη, και τους Σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι εκπρόσωποι του "Ε" επισκέφτηκαν πρώτα το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται στο χώρο των φυλακών, σε μία αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη, όπου ο π. Θεόδωρος τέλεσε δέηση υπέρ των κρατουμένων, των εργαζομένων στις φυλακές και των διακονούντων στον Σύλλογο

Κατόπιν διασχίζοντας τους μεγάλους, υγρούς και ανήλιαγους διαδρόμους, ανάμεσα στα κελιά των κρατουμένων και περνώντας από βαριές σιδερένιες πόρτες, οδηγηθήκαμε από τους ειδικούς υπαλλήλους στο εσωτερικό προαύλιο των φυλακών. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι κρατούμενοι, όλοι τους νέα παιδιά, ηλικίας 18 έως 25 ετών. Ο π. Θεόδωρος τους είπε λίγα λόγια για το έργο του « Εσταυρωμένου», την μέριμνά του για όλους τους εγκλείστους και μετέφερε τις ευχές όλων των συνεργατών του. Να σημειωθεί δε πως οι περισσότεροι εκ των εγκλείστων δε γνωρίζουν την  ελληνική γλώσσα, αφού στο σύνολό τους είναι αλλοδαποί. Μετά, με χαμόγελο και απευθυνόμενος στον καθένα ξεχωριστά, ο πατέρας τούς πρόσφερε το δεματάκι τους, κι εκείνοι πλησιάζοντας με τάξη και ησυχία έπαιρναν το δώρο τους,  ευχαριστώντας γι’ αυτό.

Ήταν πραγματικά σκηνές πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα συγκινητικές. Στιγμές συγκίνησης αλλά και προβληματισμού. Καθόλη τη διάρκεια της προσφοράς των δεμάτων και καθώς οι νέοι αυτοί χαμογελώντας και ευχαριστώντας έπαιρναν το δώρο τους, παρακαλούσαμε το Θεό να μεριμνήσει και γι’ αυτά τα παιδιά, γιατί μόνο Εκείνος μπορεί να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Εμείς, ως εθελοντές, εκείνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να στηρίξουμε έμπρακτα και με θερμότερο ζήλο το έργο του «Εσταυρωμένου». Η παρουσία του Συλλόγου σ’ αυτούς τους χώρους των φυλακών αποτελεί μία ακτίνα φωτός, χαράς και ελπίδας γι’ αυτά τα νέα παιδιά, που βιώνουν την τέλεια εγκατάλειψη από τους δικούς τους ανθρώπους. Και μόνο να αντικρίσει κανείς τα μάτια των κρατουμένων, όταν νιώθουν την παρουσία μας, μια διαφορετική επίσκεψη στη μονότονη καθημερινότητά τους, τότε αντιλαμβάνεται ότι αξίζει να τους προσφέρουμε ένα μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μας, ενισχύοντας τον «Εσταυρωμένο».

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τους καθηγητές του Σχολείου, που λειτουργεί ως παράρτημα του 6ου  Γυμνασίου Βόλου. Μας μίλησαν για το έργο τους και μας κάλεσαν στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που ετοιμάζουν για τη 14η Μαϊου στην αίθουσα Κορδάτου του πανεπιστημίου Βόλου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση ενός νέου βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των εκπαιδευτικών της φυλακής με τους κρατουμένους μαθητές τους. Οι συνεργάτες του Συλλόγου έφυγαν από τη φυλακή με την ψυχή τους από αγάπη και συμπόνια γι’ αυτά τα νέα και δυστυχισμένα παιδιά και με την ευχή γρήγορα να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Προς το παρόν τουλάχιστον ας βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής τους.
Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου