menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΒΟΛΟΣ: ΔΥΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"


Στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Προστάτη των εθελοντών και συνεργατών του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει τις εξής σπουδαίες εκδηλώσεις

1. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗΣ 
Την Κυριακή 3 Ιουνίου, στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του «Ε» (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο. Τηλ. 2421310021) και ώρα 7:30 μ.μ. θα τελεστεί Παράκληση στον Αγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και προστάτη των εθελοντών του "Ε", στο προσκυνητάρι της αυλής. Στις 8:00 μ.μ. θ’ ανοίξει τις πύλες της μια ενδιαφέρουσα ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ, για την οικονομική στήριξη του «Ε», η οποία θα παραμείνει ανοικτή από Κυριακή 3/6 μέχρι και Σάββατο 9/6 και θα λειτουργεί καθημερινά: 10:00 π.μ. - 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. (εκτός το απόγευμα της Δευτέρας (4/6) λόγω της μεγάλης εκδήλωσης του Συλλόγου στην Παναγία κάτω Γορίτσα).  

Τα διατιθέμενα προς πώληση είδη (καινούργια γυναικεία και παιδικά ενδύματα, γυάλινα και ξύλινα καλλιτεχνήματα, πίνακες με ψευδοβιτρό, εκδόσεις του "Ε" - βιβλία, cd, dvd - κοσμήματα με χάντρες, πάνινες τσάντες για τρόφιμα κ.α.) είναι όλα στο χέρι φτιαγμένα, με μεράκι και φροντίδα, και προσφέρονται σε συμβολικές τιμές.

Είναι γνωστό τοις πάσι  πως ο «Ε» επιδεικνύει  για εικοσιτέσσερα συναπτά έτη μία αθόρυβη και σεμνή μεν δράση, απολύτως, όμως, εντυπωσιακή για την καρποφορία της στην ενίσχυση των εμπερίστατων αδελφών μας και δυσανάλογη για  τους αδύνατους ώμους του. Η μόνη του χρηματοδότηση είναι οι δωρεές από τους πολλούς του φίλους, που έχουν πειστεί για τη φιλοτιμία και την ανιδιοτέλειά του. Κρατική επιχορήγηση δεν έλαβε ποτέ. Οι ευεργετούμενοι, δε, είναι πάρα πολλοί και αυξάνονται δυστυχώς με γεωμετρική πρόοδο. Προσπαθούμε να μην αποπέμπουμε κανέναν και όλοι να γεύονται σε ηθικό και υλικό επίπεδο μία ελάχιστη ευεργεσία. Γι’ αυτό είναι απολύτως αναγκαίο οι φίλοι μας να συνδράμουν ουσιαστικά και αυτή τη φορά, και να τιμήσουν τα εκθέματά μας, γνωρίζοντας πως και ο τελευταίος οβολός τους θα γίνει χαμόγελο και στεναγμός ανακούφισης σε συνανθρώπους μας που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί ή αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία.

       2. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
Την Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 7:45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί από τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Παναγί-ας (κάτω) Γορίτσας με τίτλο «ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Γνωριμία με τον "Ε" (κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος), παρουσίαση του β΄παιδικού βιβλίου του π. Θεοδώρου Μπατάκα: "Ο... "πειρατής" με την κόκκινη βαρκούλα", έκδοση "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", (κ. Κερασία Παπαγεωργίου), αφηγήσεις (κ. Μαρία Χατζηγεωργίου, κ. Μαρία Χατζηγιάννη - Κοτοπούλου και κ. Νικόλαος Βαραλής), ζωντανή μουσική (κ. Γεώργιος Φουντούλης - ΚΙΘΑΡΑ - και δ. Εμμανουέλα Δεσποίνη) κ.α. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Νικόλαος  Βαραλής. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου