menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ουγγαρία: Στη Βουλή το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την παροχή βοήθειας σε μετανάστες

Εντείνει την σκληρή πολιτική της στο προσφυγικό η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, φέρνοντας την Τετάρτη προς ψήφιση στο ουγγρικό κοινοβούλιο, ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την αυστηρή τιμωρία εκείνων που παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, είτε πρόκειται για μεμονωμένους ανθρώπους είτε για οργανώσεις αρωγής.
Το νομοσχέδιο, που έχει γίνει γνωστό με το όνομα «Στοπ Σόρος», προβλέπει ειδική φορολόγηση της τάξης του 25% των οργανώσεων αρωγής, ενώ όσοι βοηθούν μετανάστες να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής ή να ζητήσουν άσυλο  στην Ουγγαρία κινδυνεύουν ακόμη και με ποινή φυλάκισης που θα φτάνει τους 12 μήνες.
«Κλειδί» της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Όρμαν, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με δύο κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για τα δικαιώματα να το χαρακτηρίζουν «αυθαίρετο» και «ασαφές», σημειώνοντας ότι απειλεί τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σχολίασαν πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ποινικοποιεί δραστηριότητες που είναι καθόλα νόμιμες. Όμως ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή την Τετάρτη.
Η νέα νομοθεσία θεωρείται ότι αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να στοχοποιήσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή  Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο 87χρονος αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, θέση που κατά πολλούς έχει αντισημιτικά υπόβαθρα
https://www.cnn.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου