menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

Μετά την Ιερά αγρυπνία, την οποία τέλεσε το βράδυ της Κυριακής, 10 Ιουνίου 2018, από ώρα 8.30 μ.μ. έως 12.30 μετ. μεσ. στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου   Βόλου, ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Θεόδωρος Μπατάκας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης, ακολούθησε τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, μια άλλη εκδήλωση, ενταγμένη και αυτή στις αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Λουκά, του Ιατρού.
Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στο Ριζόμυλο Μαγνησίας, στον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο προαύλιο του οποίου υπάρχει εκκλησάκι αφιερωμένο στον  Άγιο Λουκά.
Στο χώρο αυτό προσήλθαν την 6.30 μ.μ. μέλη και εθελοντές του Σ.Σ.Κ. ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»,  καθώς και πολλοί κάτοικοι του χωριού, αναμένοντας την έλευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού και άλλων Αγίων, τα οποία με ευλάβεια μετέφερε ο πατήρ Θεόδωρος, λίγο αργότερα.
Μετά τη θερμή υποδοχή από τον εφημέριο του Ναού και τους συγκεντρωμένους πιστούς,  παραδόθηκαν τα Άγια Λείψανα στον πατέρα Απόστολο, που με συγκίνηση τα μετέφερε στο εσωτερικό του Ναού, όπου έγινε μια δέηση και ακολούθως τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού και ο π. Θεόδωρος κήρυξε το θείο λόγο. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, αναφέρθηκε κυρίως στη ζωή και το έργο του Αγίου, και στις θαυματουργικές επεμβάσεις του στους πιστούς, συγκινώντας όλους τους συμμετέχοντες.  Ακολούθησε η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ναού, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά. Στο τέλος,  οι πιστοί, έλαβαν τον άρτο από ευλαβέστατο ιερέα του χωριού, τον π. Απόστολο και ανταποδίδοντας την αγάπη τους ενίσχυσαν το έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», αγοράζοντας εικόνες και βιβλία αφιερωμένα στον Άγιο. Επίσης, φιλόξενοι καθώς είναι, προσέφεραν σε όλους το όμορφο κέρασμά τους, μέσα σε μια ζεστή ανθρώπινη ατμόσφαιρα, στο δροσερό χώρο της  αυλής του Ναού.
Τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πολύ κοντά τους ανθρώπους και θερμαίνουν τις ψυχές τους, κάνοντάς τους να νιώθουν πιο έντονα την παρουσία του Θεού.
 Ευχαριστούμε τον  Πρόεδρο του Συλλόγου, π. Θεόδωρο και τον Αντιπρόεδρο αυτού κ. Λάμπρο  Γιωτόπουλο,  για τις όμορφες και γεμάτες ευλογία στιγμές που μας χάρισαν, όπως, επίσης, ευχαριστούμε εκ καρδίας τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, τον Πρωτοπρ. π. Απόστολο, Εφημέριο του Ριζόμυλου, τις οικογένειες των κτητόρων του Ναού του Αγίου Λουκά και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου και ενίσχυσαν τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" με τις διάφορες αγορές τους. 















▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου