menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τη Δευτέρα 08/10 - μετά την πρωινή προσευχή - έγινε η υποδοχή των 12 μαθητών προσφύγων στο Γυμνάσιο Ιωλκού. Τα δώδεκα προσφυγόπουλα (που φιλοξενούνται στον ΞΕΝΩΝΑ προσφύγων και μεταναστών της Μακρινίτσας Πηλίου) έγιναν αποδεκτά από το σύνολο των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου παρουσία του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη και του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, Εκπροσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. κ. Ιγνατίου. 

Στην εκδήλωση υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ιωλκού, μίλησαν με θερμά λόγια: η Διευθύντρια του Σχολείου, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου και η εκπρόσωπος των μαθητών του Γυμνασίου. Το καλωσόρισμα όλων των ομιλητών ήταν θερμό και τα χειροκροτήματα των μαθητών ενθουσιώδη, παρ' όλη την δυσπιστία και τις ενστάσεις μιας μερίδος γονέων. 

Ο π. Θεόδωρος, στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, μεταξύ των άλλων δήλωσε: "η Τοπική μας Εκκλησία δια του Επισκόπου της δηλώνει παρούσα με σκοπό να στηρίξει κάθε θεάρεστη προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας...". 

Απευθυνόμενος δε προς τους μαθητές  ο π. Θεόδωρος είπε:"Παιδιά, στην πρωινή σας προσευχή απευθύνατε λόγια καρδιάς στον Ουράνιο Πατέρα μας που έχει πολλά - πολλά παιδιά πάνω στη γη. Δεν έχουν καμία σημασία οι εξωτερικές διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ μας, όπως  το χρώμα του δέρματος, η θρησκεία, η εθνικότητα, η κουλτούρα, η κοινωνική τάξη κ.α.  Όλοι είμαστε αδέλφια και ως αδελφοί με κοινό Πατέρα το Θεό οφείλουμε να αγαπούμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε την μεγάλη αρετή της φιλοξενίας που πρέπει να μας διακρίνει ως Έλληνες και μάλιστα Ορθόδοξους....

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου