menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ (21/12)


Επίσημη επίσκεψη στους χώρους κράτησης της περιοχής μας, επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και Υπεύθυνο του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών και από μια πολυμελή ομάδα εθελοντών - συνεργατών της τοπικής μας Εκκλησία. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (Φυλακές) Κασσαβετείας και το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων  (Φυλακές) Βόλου. Και στα δύο Σωφρονιστικά Καταστήματα παρακολούθησε τις χριστουγεννιάτικες εορτές, που παρουσίασαν οι κρατούμενοι μαθητές των σχολείων των δύο Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Ο π. Θεόδωρος, απευθυνόμενος προς τους φυλακισμένους, μετέφερε την αγάπη και τις ευχές όλων των συνεργατών του συλλόγου και δήλωσε πως οι άνθρωποι του «Ε»  θα συνεχίσουν να στηρίζουν κάθε θεάρεστη προσπάθεια των φυλακών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά με θερμά και καρδιακά λόγια, συνεχάρη τους κρατούμενους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για το όμορφο πρόγραμμα που παρουσίασαν, εξήρε το έργο που επιτελείται στα σχολεία των φυλακών, βράβευσε τους μαθητές (εκ μέρους του «Ε») και διένειμε τα εορταστικά ατομικά δέματα, που ήταν καρπός αγάπης όλων των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».
Ακολούθως, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Μακρογιαννάκης  με τους επιτελείς του, και τους κρατούμενους του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, στους οποίους προσέφερε γλυκίσματα, μια ικανή ποσότητα αναγκαίων ειδών,  είδη ατομικής καθαριότητος, τηλεκάρτες, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κ.α.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης μας είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους αστυνομικούς της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας, να εκφράσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. και να ευχηθεί πατρικώς προς όλους για τις επερχόμενες μεγάλες εορτές. Εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Μακρογιαννάκης, παρέδωσε στον π. Θεόδωρο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του "Ε", και τους συνεργάτες του μια ικανή ποσότητα τροφίμων, παιχνιδιών, ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων αναγκαίων ειδών για την ενίσχυση των δεκάδων οικογενειών που στηρίζει ο σύλλογος.







▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου