menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΉ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΒΟΛΟΥ (21/01)


Το πρωί της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου 2019, μία αντιπροσωπεία του Συλλόγου  Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό του, πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα και δύο εθελοντές (την κ. Κερασία Παπαγωργίου και τον κ. Κων. Κατσιγιαννάκη) πραγματοποίησε μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η επικοινωνία με τους  κρατουμένους και τους εργαζομένους στο χώρο αυτό, για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, η προσφορά βασιλόπιτας προς όλους και δώρα για τους φυλακισμένους (ημερολόγια τσέπης, μάλλινα σκουφάκια και γάντια). Μετά την  υποδοχή μας από τους υπαλλήλους της φυλακής και το Διευθυντή της, κ. Αποστολάκη Βασίλειο, και συνοδευόμενοι από την κοινωνική λειτουργό, κ. Κωνσταντίνα, επισκεφθήκαμε πρώτα το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται εντός του χώρου των φυλακών, σε μία αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη. Εκεί ο πατέρας Θεόδωρος, με την παρουσία και κάποιων ορθοδόξων κρατουμένων, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και τέλεσε δέηση στον Άγιο Ελευθέριο υπέρ των κρατουμένων και εργαζομένων στο Κατάστημα αυτό, όπως και υπέρ του Δ.Σ. και των μελών του Σ.Σ.Κ. ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

Κατόπιν διασχίζοντας τους μεγάλους και ανήλιαγους διαδρόμους, ανάμεσα στα κελιά των κρατουμένων και περνώντας από βαριές σιδερένιες πόρτες, οδηγηθήκαμε από τους ειδικούς σωφρονιστικούς  υπαλλήλους στο εσωτερικό προαύλιο των φυλακών, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι  κρατούμενοι δύο πτερύγων, από τους 120 που φιλοξενεί το Κατάστημα αυτό, όλοι τους νέα παιδιά, ηλικίας 16 έως 25 ετών. Εκεί ο πατέρας Θεόδωρος με την παρουσία και των εκπαιδευτικών, που διδάξουν στα Σχολεία των Φυλακών, μίλησε στους κρατουμένους  σύντομα για το έργο του « Εσταυρωμένου», μεταφέροντάς τους την αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας  και ιδιαιτέρως των μελών του “Ε” και με χαμόγελο, απεριόριστη αγάπη και τον ξεχωριστό τρόπο που έχει να προσεγγίζει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους, τους νουθέτησε πατρικά. Δεν παρέλειψε βέβαια να υποσχεθεί ότι θα φροντίσει για μια οργανωμένη και σταθερή μηνιαία επίσκεψη, κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση. Κατόπιν οι κρατούμενοι μάς ευχαρίστησαν για την εκεί παρουσία μας και τα δώρα και κάποιος εξ αυτών, εκπροσωπώντας  και τους άλλους, μίλησε πολύ θερμά, ευχαριστώντας τον πατέρα Θεόδωρο για τη στήριξη και την έμπρακτη αγάπη του.

Ήταν πραγματικά σκηνές πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα συγκινητικές, κυρίως για μας, που σπάνια βρισκόμαστε σε χώρους κράτησης νέων παιδιών. Στιγμές συγκίνησης αλλά και προβληματισμού, καθώς βλέποντας τα πρόσωπα των παιδιών  αυτών,  αντιλαμβάνεται κανείς,  πόση ανάγκη έχουν από την αγάπη μας και την παρουσία μας.  Η παρουσία του Συλλόγου σ’ αυτούς τους χώρους των φυλακών αποτελεί μία ακτίνα φωτός, χαράς και ελπίδας γι’ αυτά τα νέα παιδιά, που βιώνουν την τέλεια εγκατάλειψη από τους δικούς τους ανθρώπους. Και μόνο να αντικρίσει κανείς τα μάτια των κρατουμένων, όταν νιώθουν την παρουσία μας, μια διαφορετική επίσκεψη στη μονότονη καθημερινότητά τους, τότε αντιλαμβάνεται ότι αξίζει να τους προσφέρουμε ένα μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μας, ενισχύοντας τον «Εσταυρωμένο».


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου