menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Μητρόπολή μας

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εορτάσει και φέτος την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στο κλίμα των οποίων θα εισέλθουμε είδη από αύριο 4/1.
Το λατρευτικό πρόγραμμα της εορτής θα εξελιχθεί ως εξής:

Παρασκευή 4/1
7.30 – 9.30 π.μ. Ο Όρθρος και η Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων, άνευ Θείας Λειτουργίας. Η μόνη εξαίρεση θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελεστεί και Θ. Λειτουργία, μετά τις Μεγάλες Ώρες.

Σάββατο 5/1
6-9π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Αμέσως μετά, οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες τους, για τον αγιασμό των οίκων.
6.μ.μ. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος τουΣεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτ. Δημήτριος Καρακώστας, Αρχιερατικός Επίτροπος Βελεστίνου.

Κυριακή 6/1
7.30 – 11.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Αμέσως μετά θα εκκινήσει λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου