menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Η Τοπική μας Εκκλησία, που μεριμνά για όλα τα παιδιά της, προσπαθεί να καλύψει κάποια κενά που αφήνει η Ελληνική Πολιτεία λόγω αδυναμίας ή  άλλων αδιευκρίνιστων επιλογών της.  Οι τοπικές υπηρεσίες του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και άλλων υπηρεσιών, ικανοποιούν τις θρησκευτικές και πνευματικές ανάγκες των εργαζομένων τους με την τακτική παρουσία και διακονία των εντεταλμένων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, οι οποίοι φροντίζουν με αγάπη και διάκριση να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Οι στρατιωτικοί ιερείς είναι ελάχιστοι και για τον λόγο αυτό δεν έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στους ένστολους σε τακτική βάση.

Τρεις (3) από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες που εισπράττουν έμπρακτα την αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι: το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λ.Σ. - ΕΛΛ. ΑΚΤ. Στις υπηρεσίες  του Λ.Σ. διακονεί επί είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Βασ.  Μπατάκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", ως πνευματικός συμπαραστάτης και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, μια ομάδα συνεργατών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του "Ε", με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πειραιά με σκοπό να μεταφέρει στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την επέκταση του θεσμού του εντεταλμένου ιερέα σ' ολόκληρη την Ελλάδα, εκεί όπου λειτουργούν υπηρεσίες του Λ.Σ.
Ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης (φωτο)

Ο π. Θεόδωρος, επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Λ.Σ. ΕΛΛ. ΑΚΤ. και συνομίλησε με τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμ. Ράπτη, τον Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο κ. Θεόδωρο Κλιάρη και τον Υποναύαρχο κ. Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ιερέα και των συνοδών του: Κ. Γανωτή τ. Λιμενάρχη Βόλου, Λάμ. Γιωτόπουλο τ. αξιωμ. Λ.Σ., Αντιπρόεδρο του "Ε" και κ. Χρ. Γεωργιάδη, συνεργάτη του "Ε".
Ο  Α΄Υπαρχηγός Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης (φωτο)

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου