menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης (από την Αίγινα) θα μιλήσει για τον Άγιο Νεκτάριο στο Βόλο (13/05)

Αύριο, Δευτέρα (13/05) και ώρα 7:30 μ.μ. θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας ο Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γιαννούλης προερχόμενος από το νησί της Αίγινας. Πρόκειται για έναν χαρισματούχο έγγαμο κληρικό, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: "ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ". 

Πρίν την ομιλία, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός (6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ.) -για τον εορτάζοντα Άγιο Θεράποντα - μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 


Βιογραφικά στοιχεία του Πρωτοπρ. Εμμανουήλ  Γιαννούλη

Ο  Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει στην Αίγινα. Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως  Θεολόγος Καθηγητής για 26 χρόνια σε σχολεία Μέσης Εκπαιδεύσεως στην Αίγινα. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αείμνηστο  Μητροπολίτη Ύδρας κυρό Ιερόθεο. Από το 1981 μέχρι σήμερα είναι τακτικός εφημέριος στον ιστορικό Μητροπολιτικό  Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Διονυσίου Αιγίνης, τον τόπο της ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, στις 26 Ιανουαρίου του 1828. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την έρευνα αυτής της πρώτης  Καποδιστριακής περιόδου στην Αίγινα, στην οποία αναφέρονται δύο βιβλία του, που εκδόθηκαν τα έτη 1996 και 2013 αντίστοιχα. Παράλληλα, διενεργεί ξεναγήσεις στον χώρο του Ι. Ναού, δίνει συνεντεύξεις, ομιλίες και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και στα λοιπά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ζώντας από μικρό παιδί στο ευλογημένο νησί της Αίγινας, είχε την ευλογία να συναναστραφεί με ανθρώπους, οι οποίοι είχαν γνωρίσει τον Άγιο Νεκτάριο, τον επίσκοπο Πενταπόλεως, τον θαυματουργό, ή είχαν ακούσει κάτι γι' αυτόν από παλαιοτέρους κατοίκους της νήσου.
Ο π. Εμμανουήλ, λόγω της καταγωγής της μητέρας του από την Πάρο, από μικρό παιδί σχετίστηκε με τον Όσιο  Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο, για τον οποίο και παραθέτει ορισμένες μοναδικές μαρτυρίες στο ίδιο πόνημά του.Το υλικό, πάνω στο οποίο βασίστηκε είναι χειρόγραφες σημειώσεις διαφόρων προσώπων και αξιόπιστες προφορικές παραδόσεις, τις οποίες για δυόμιση ολόκληρα χρόνια συνέλεγε επιμελώς. Ο π. Εμμανουήλ, είναι έγγαμος κληρικός. Τον ευλόγησε ιδιαίτερα ο Θεός, διότι έχει ως συνοδοιπόρο μια ευλογημένη σύζυγο – πρεσβυτέρα, με την οποία έφεραν στον κόσμο 10 τέκνα και - μέχρι σήμερα - 19 εγγόνια. 
Εκ του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου