menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» από το Άγιον Όρος στον Βόλο

Την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, θα έχει την ευλογία να φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο πλαίσιο του ετήσιου Εορτασμού των Αγίων, από τις 19 έως και τις 26 Μαΐου τ. έ.    Το γεγονός της εξόδου του Ιερού αυτού θησαυρίσματος της Παναγίας μας αποτελεί ιστορικό γεγονός και μέγιστη ευλογία για όλη τη Θεσσαλία!
Η έλευση της Ιεράς Εικόνος θα γίνει διά θαλάσσης την Κυριακή 19/5, στις 6μ.μ., και θα την υποδεχθεί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, στο Λιμάνι, πλησίον του Ιερού Ναού.
Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και θα πραγματοποιούνται ομιλίες πνευματικού περιεχομένου, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα παραμένει ανοιχτός από τίς 7π.μ. έως τις 10μ.μ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
19 - 26 ΜΑΪΟΥ 2019
Υποδοχ της Θαυματουργο Ιερς Εικνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», η οποα φυλσσεται στην Ιερ Μον Κουτλουμουσου στο Περινυμο Περιβλι της Παναγας μας, στο γιο ρος.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2019
6μ.μ.Υποδοχ της Θαυματουργο Ιερς Εικνος της Παναγας «Φοβερς Προστασας», η οποα φυλσσεται στην Ιερ Μον Κουτλουμουσου στο Περινυμο Περιβλι της Παναγας μας, στο γιο ρος. Την Ιερ Εικνα της Παναγας, θα υποδεχθε ο Σεβ. Ποιμενρχης μας κ. Ιγντιος, επικεφαλς του Ιερο Κλρου και του ευσεβος Λαού στο Λιμνι πλησον του Ιερο Ναο των Αγων Κωνσταντνου και Ελνης και θα ακολουθσει Δοξολογα εντς του Ιερο Ναο.
7μ.μ.  Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου.
8μ.μ. - 00.30π.μ. Ιερ Αγρυπνα. Θα τελεσθον οι Ακολουθες του Εσπερινο, του ρθρου και της Θεας Λειτουργας. Θα προεξρχει και θα ομιλσει ο Αρχιμ. Νεκτριος, Καθηγομενος της Ιερς Μονς Παναγας νω Ξενις.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2019
7.30π.μ. ρθρος και Θεα Λειτουργα.
7μ.μ. Πανηγυρικς Αρχιερατικς Εσπερινς, χοροστατοντος του Σεβ. Μητροπολτου Δημητριδος κ. Ιγνατου.
Λιτνευση της Ιερς Εικνος των Αγων Κωνσταντνου και Ελνης στην παραλα του Βλου.
Αρτοκλασα και Θεο κρυγμα.
9.30μ.μ.- 00.30π.μ. Ιερ Αγρυπνα. Θα προεξρχει ο Πρωτ. Γεργιος Γεωργακπουλος, Προϊστμενος Ιερο Ναο Ευαγγελιστρας Πειραις.
ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2019
7π.μ. ρθρος και Αρχιερατικ Πανηγυρικ Θεα Λειτουργα, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολτου Δημητριδος κ. Ιγνατου.
5μ.μ. Ιερ Παρκληση προς τιμ της Υπεραγας Θεοτκου και των Αγων Κωνσταντνου και Ελνης.
6μ.μ.Μεθορτος Πανηγυρικς Αρχιερατικς Εσπερινς, μετ’ Αρτοκλασας, χοροστατοντος του Σεβ. Μητροπολτου Δημητριδος κ. Ιγνατου.
7.15μ.μ. 2ο Αντμωμα Παραδοσιακν Χορευτικν Ομδων Μαγνησας.
Μεγλη Πολιτιστικ Μουσικοχορευτικ Εκδλωση στον προαλειο χρο του Ιερο Ναού, με τη συμμετοχ 50 και πλον Πολιτιστικν Συλλγων της περιοχς μας, σε συνεργασα με τον Πολιτιστικ Φορα της Ιερς μας Μητροπλεως «Μαγντων Κιβωτς».
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2019
(ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ)
7.30π.μ. ρθρος, Θεα Λειτουργα. Θα προεξρχει και θα ομιλσει ο Αρχιμ. Δαμασκηνς Κιαμτης, Πρωτοσγκελλος της Ιερς Μητροπλεως Δημητριδος.
12μ. Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου.
6.30μ.μ. Ιερ Ευχλαιο. Θα προεξρχει ο Αρχιμ. Μξιμος Παπαϊωννου, Γενικς Αρχιερατικς Επτροπος της Ι.Μ. Δημητριδος.
9μ.μ. Απδειπνο.
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2019
7.30π.μ. ρθρος και Θεα Λειτουργα. Θα προεξρχει ο Αρχιμ. Σεραφεμ Κοντακτσς.
12μ. Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου.
6.30μ.μ.Εσπερινς και Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου και των Αγων Κωνσταντνου και Ελνης. Ομιλα απ τον Αρχιμ. Βαρνβα Γιγκου, Ηγομενο της Ι.Μ. Αγας Θεοδρας Θεσσαλονκης.
9μ.μ. Απδειπνο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2019
7.30π.μ. ρθρος και Θεα Λειτουργα. Θα προεξρχει ο Πρωτ. Απστολος Κκκορης.
12μ. Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου.
6.30μ.μ.Εσπερινς και Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου και των Αγων Κωνσταντνου και Ελνης.
«Αφιρωμα στν Ιεραποστολ: Αυτς ο κσμος μπορε να αλλξει». Η φιλανθρωπικ ομδα "ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ" της Ιερς Μονς Παναγας Χρυσοπηγς Πολυδενδρου Αττικς θα παρουσισει τη δρση της στην Ουγκντα. Κατ τη διρκεια της εκδηλσεως, θα πραγματοποιηθε ομιλα απ τον Αρχιμ. Εφραμ Παναοση και εθελοντς των αποστολν στην Ουγκντα. Προβολ φωτογραφικο και κινηματογραφικο υλικο.
9μ.μ. Απδειπνο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ 2019
7.30π.μ. ρθρος, Θεα Λειτουργα και Ιερ Μνημσυνο των προαπελθντων  Ιερων, Ιεροψαλτν, Επιτρπων, Συνεργατν, Δωρητν και Ευεργετν του Ιερο Ναο. Θα προεξρχει ο Αρχιμ. Ιγντιος Αναγνωστπουλος.
12μ. Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου.
6.30μ.μ. Αναστσιμος Εσπερινς και Ιερ Παρκληση προς τιμήν της Υπεραγας Θεοτκου και των Αγων Κωνσταντνου και Ελνης.
7.30μ.μ. Ομιλα απ τον Αρχιμ. Χριστδουλο, Καθηγομενο της Ιερς Μονς Κουτλουμουσου Αγου ρους, με θμα: «Οι γιοι Κωνσταντνος και Ελνη»
9μ.μ. - 00.30 π.μ. Ιερ Αγρυπνα. Θα τελεσθον οι Ακολουθες του ρθρου και της Θεας Λειτουργας. Θα προεξρχει και θα ομιλησει ο Αρχιμ. Δανιλ Ψωνος, προϊστμενος του ΙεροΜητροπολιτικο Ναο Αγας Τριδος Πειραις.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019
7π.μ. ρθρος και Θεα Λειτουργα. Θα προεξρχει ο Αρχιμ. Χριστδουλος, Καθηγομενος της Ιερς Μονς Κουτλουμουσου Αγου ρους.
11π.μ. Αναχρηση της Θαυματουργο Ιερς Εικνος της Παναγας «Φοβερς Προστασας», για την Ιερ Μον Κουτλουμουσου Αγου ρους.
ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr 
Εκ του Γραφείου Τύπου

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου