menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΛΑΜΠΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/06 η καλλιτεχνική εκδήλωση του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, προστάτη των δεκάδων συνεργατών - εθελοντών του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, λόγω βροχής. Η γιορτή ξεκίνησε με λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Λουκά, την οποία έφεραν στους  ώμους τους ιερόπαιδες και αναγνώστες της Ι. Μ. Δημητριάδος. Αμέσως μετά, έλαβε το λόγο ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του "Ε", ο οποίος εν συντομία παρουσίασε το έργο του Συλλόγου και ευχαρίστησε όλους εκείνους που κοπίασαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 
Ακολούθησε η απόδοση βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων  από την πολυμελή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών "ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ", υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου Ευσταθίου Γραμμένου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Νικηφόρος Κοντογιάννης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Μετά την εμπνευσμένη ομιλία του π. Νικηφόρου, πήραν τη σκυτάλη τα μέλη της φιλαρμονικής της νεανικής συντροφιάς του Ναού του, που είναι μια πρωτοτυπία στα εκκλησιαστικά και ενοριακά δρώμενα. Τα παιδιά εντυπωσίασαν με την επιτυχημένη απόδοσή τους, αλλά και τις όμορφες στολές τους.
Την γιορτή έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα των νέων και τον π. Νικηφόρο, που ήλθαν από την Λάρισα και εξήρε το έργο που επιτελείται στην ευλογημένη ενορία τους. Ευχαρίστησε, επίσης, τον π. Θεόδωρο και τους συνεργάτες του για το πολύμοχθο και σπουδαίο έργο του «Εσταυρωμένου», το οποίο, πλέον, τυγχάνει πανελλαδικής αποδοχής και αναγνώρισης.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2019, σε συνεργασία με την "ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟ"  και την παρουσίασε ο κ. Νικόλαος Τσούκας.



 





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου