menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΕΡΟΙΑΣ


Μετά από επίσημη πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο πρόεδρος του Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και υπύθυνος του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών της Ι. Μ. Δημητριάδος, θα ομιλήσει στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ι. Μ. Βεροίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των ΚΕ΄ΠΑΥΛΕΙΩΝ, προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου. Ο π. Θεόδωρος, θα ομιλήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου και θα αναπτύξει το θέμα: "Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ" και στη συνέχεια, θα λάβει μέρος σε στρογγυλή τράπεζα με συνομιλητές απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του "Ε", θα προβληθει μια ταινία με την δράση της Τοπικής μας Εκκλησίας - δια του "Εσταυρωμένου" - στο χώρο των φυλακών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. 

Ξεκινούν τη Δευτέρα τα 25α Παύλεια, όλο το πρόγραμμα μέχρι τις 29 Ιουνίου

«Θεωρώ ιδιαίτερη χαρά και ευλογία, που ο Θεός μας αξίωσε να φθάσουμε φέτος στα 25α Παύλεια, τα οποία πλέον αποτελούν θεσμό και στα οποία συμμετέχουν και χριστιανικές μη ορθόδοξες εκκλησίες», ξεκίνησε να λέει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, στο Επισκοπείο, με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, η οποία, μάλιστα, συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενθρόνιση του ιδίου στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και συνάμα με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη χειροτόνησή του ως ιερωμένου!
Ο κ. Παντελεήμων, τον οποίον πλαισίωναν στενοί συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη, επεσήμανε πως τα φετινά Παύλεια έχουν γενικώς ως θέμα τη διακονία της εκκλησίας και ως επίκεντρο τους συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου, ενώ συγχρόνως έκανε γνωστό πως στη φετινή διοργάνωση υπήρξε μια εξαίρεση.
Εξαίρεση, η οποία έχει να κάνει με το ότι θα προηγηθεί ένα επταήμερο με πρόγραμμα εκδηλώσεων πάνω σε ιατρικά θέματα. «Μια ιατρική εβδομάδα, που θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά στον Ιατρό, η διοργάνωση της οποίας γίνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας (ΙΣΗ), το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας, το Νοσοκομείο Ημαθίας με τις Μονάδες Βέροιας και Νάουσας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Π.Τ. Βεροίας και Π.Τ. Νάουσας», είπε ο κ. Παντελεήμων. Σ' ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αυτές θα αναφέρονται σε διάφορα ιατρικά ζητήματα και θα πραγματοποιηθούν σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, καθώς επίσης και στα Κύμινα και τη Χαλάστρα, που πνευματικά ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 
Όλες οι εκδηλώσεις που στεγάζονται στον Χώρο Τεχνών, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου