menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΝΕΔΡΙΟ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 28/6) στη Βέροια  οι εργασίες του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Ιερά Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα ΚΕ’ ΠΑΥΛΕΙΑΤο Συνέδριο είχε ως θέμα: «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ», διήρκησε τρεις ημέρες (26 - 28 Ιουνίου) και ολοκληρώθηκε σε επτά (7) συνεδρίες. Συμμετείχαν: 17 εισηγητές, 12 εκπρόσωποι εκκλησιών και 162 σύνεδροι από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. 


Στη  Ζ΄ συνεδρία συμμετείχε ως εισηγητής και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, Υπεύθυνος του Γραφείου Ποιμαντικής Μερίμνης Φυλακών της Ι. Μ. Δημητριάδος και Πρόεδρος του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ». Ο π. Θεόδωρος, κατέθεσε την εμπειρία της τοπικής μας Εκκλησίας στον τομέα «της ποιμαντικής μερίμνης  των φυλακισμένων», μέσω των κληρικών μας που διακονούν στις τοπικές φυλακές και του «Εσταυρωμένου». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια ταινία που παρουσίαζε τη δράση του «Ε» εντός και εκτός των χώρων κράτησης. Το πρόγραμμα της Ζ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ είχε ως εξής:

Ζ΄ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Πρόεδρος
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσηνίας κ. Χρυσόστομος

Συμμετείχαν:

Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος
«Η διακονία των απεξαρτημένων ατόμων»

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπατάκας
« Η διακονία των φυλακισμένων»

Πρωτοπσβύτερος Σπυρίδων Καλαϊτζόγλου
«Η διακονία των κωφαλάλων»

Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κοφινάς
      « Η διακονία των ασθενών»

         Πρωτοπρεσβύτερος Κων/νος Παπανικολάου
«Η διακονία των ΑμΕΑ»



Μπορείτε να δείτε περισσότερες  φωτογραφίες στην πηγη: https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/30078-oloklirothike-to-epistimoniko-sunedrio-i-diakonia-tis-ekklisias-kata-ton-ap-paulo


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου