menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

Η  Ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Βόλου, με τον εφημέριό της Πρεσβύτερο π. Διονύσιο Χαϊκάλη, σε συνεργασία με το Δ. Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, πραγματοποίησε καλλιτεχνική - μουσικοχορευτική εκδήλωση  στο προαύλιο του Ναού, το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουλίου. Η γιορτή αυτή αποτέλεσε την έναρξη των εκδηλώσεων, προς τιμή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, της Αθληφόρου.
            Την παρουσίαση της γιορτής ανέλαβε η κ. Χριστίνα Μπομπότη, Δικηγόρος και μέλος του Συλλόγου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.
            Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο χορός των ιεροψαλτών, με υπεύθυνο χοράρχη τον κ. Χρήστο Μιχάλη, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Νέας Ιωνίας, που έψαλε εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους από τις Ιερές Ακολουθίες  της Αγίας Κυριακής, προστάτιδας της περιοχής αυτής.
            Πρώτος πήρε το λόγο ο π. Διονύσιος, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και κυρίως το Σ.Σ.Κ. ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, για τη στήριξη που του παρέχει, ηθική και οικονομική, καθώς με τη βοήθεια του Συλλόγου θα ολοκληρωθεί  η αποκατάσταση της στέγης του Ναού. Ακολούθησε η εξαιρετική αφήγηση του παραμυθιού, “Η πονηρή αλεπού... Γιάτρενα”,  από το 2ο βιβλίο του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα, με τίτλο: “Ο...”πειρατής” με την κόκκινη βαρκούλα και άλλα παραμύθια και διηγήματα”. Την αφήγηση έκανε η κυρία Μαρία Χατζηγεωργίου, συνεργάτης του “Ε” και εκφωνήτρια του Ραδιοφωνικού Σταθμού “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ”. Κατόπιν, η δ/δα Άννα Κατσιαβριά, με τη γλυκιά της φωνή και την κιθάρα, μας χάρισε ένα πολύ όμορφο τραγούδι.
            Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πατήρ Θεόδωρος Μπατάκας, ο Υπεύθυνος του "Ε", ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και ζήτησε τη στήριξη του πατρός Διονυσίου, νέου εφημερίου του Ναού, από τους ενορίτες της Αγίας Κυριακής. Στη σκηνή ανέβηκε κατόπιν η χορωδία ενηλίκων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, με χοράρχη την υπεύθυνη των χορωδιακών τμημάτων, κυρία Αγγελική Κοντοπούλου και παρουσίασε τέσσερα τραγούδια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το νεοσυσταθέν χορευτικό σύνολο του Ι. Ν. της Αγίας Κυριακής με υπεύθυνο τον κ. Απόστολο Γιαννιό. Την εκδήλωση έκλεισε ο πατήρ Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή, καθώς και τον πατέρα Διονύσιο για το όμορφο αυτό ξεκίνημα της ιερατικής του δραστηριότητας.
            Φύγαμε από το χώρο της εκδήλωσης, με την αίσθηση ότι συμμετείχαμε σε μια ξεχωριστή και όμορφη γιορτή, με εύθυμους και καλόκαρδους ανθρώπους, σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, με τις ευλογίες της Αγίας Κυριακής.
























▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου