menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Ο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.

Το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος (Παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ") είναι ένας εκκλησιαστικός χώρος, όπου διακονούν δεκάδες συνεργάτες-εθελοντές του Συλλόγου. Η εικόνα που παρουσιάζει και η καθημερινή του λειτουργία έχει γίνει πόλος έλξεως για πολλούς συμπολίτες μας. Η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για επισκέψεις στο χώρο αυτό, όπου αναδεικνύονται τα αποτελέσματα του ανιδιοτελούς εθελοντισμού, οδήγησαν το Δ.Σ. του "Ε" στην απόφαση να καταθέσει αίτημα  στους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας να εγκρίνουν επισκέψεις σχολείων της περιοχής με σκοπό να γευτούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το εθελοντισμό ως πράξη και αποτέλεσμα. 
Την Τρίτη 15/10, επισκέφθηκαν το ΚΕ.Δ.Α.Β. οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, κ. Γεώργιος Πολύζος και Σ. Σαβελίδης, και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του "Ε", π. Θεόδωρο Μπατάκα και κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τους επίσημους επισκέπτες για την πανελλήνια δράση του "Ε", για την λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Β., αλλά και για το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο Σύλλογος για τις επισκέψεις των σχολείων στον χώρο της κοινωνικής αυτής δομής. Η ξενάγηση σ' όλους τους χώρους του ΚΕ.Δ.Α.Β. έπεισε τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον να πραγματοποιούνται επισκέψεις από τα σχολεία της περιοχής μας. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" 

Αγαπητοί,
Λαμβάνουμε το θάρρος να καταθέσουμε ένα αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας προς ωφέλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών του Νομού Μαγνησίας. Όπως ήδη γνωρίζετε, λειτουργεί με επιτυχία στο Βόλο (Θουκυδίδου 10, τηλ. 2421310021) το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι. Μ. Δημητριάδος, ως Παράρτημα του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».  Ο χώρος μας είναι κόσμιος, τα είδη που κομίζει ο κόσμος σε συγκινητική ευταξία, καρπός της φροντίδας των φίλων της Διακονίας μας, η οργάνωση υποδειγματική.  Πιστεύουμε πως το ΚΕ.Δ.Α.Β. είναι ένας ιδανικός τόπος επίσκεψης και μαθητείας των μαθητών κατά τις ώρες που πραγματοποιούνται οι εξωσχολικές δραστηριότητες των σχολείων. Θα είναι και ο καλύτερος τρόπος να κοινωνηθεί η ξεχωριστή εμπειρία του Εθελοντισμού σε μεγαλύτερο εύρος στη τοπική κοινωνία, και να αποτελέσει παράδειγμα γόνιμου προβληματισμού και μίμησης επ’ αγαθώ. Σας ενημερώνουμε δε πως την όλη εντυπωσιακή εικόνα του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος (παράρτημα του «Ε»), στην οδό  Θουκυδίδου 10, συμπληρώνει η ανάρτηση ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού. 
Σας περιμένουμε με χαρά.



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου