menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Τριάντα μικροί μαθητές επισκέφτηκαν το ΚΕ.Δ.Α.Β. για τον εθελοντισμό.


Την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου στις 10.οο το πρωί, επισκέφθηκαν το  Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας  (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο), που λειτουργεί ως παράρτημα του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, δύο τμήματα της ΣΤ΄ Τάξης του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αποτελούμενα από  30 μαθητές και συνοδευόμενα από τους Δασκάλους τους κ. Σταυρούλα Δημητριάδη, κ. Θεοδώρα Μακρή και τον κ. Τριανταφύλλου Γεώργιο. Η κ. Δημητριάδη παρέδωσε στο χώρο ένα ποίημα μαθητών μιας άλλης τάξης την οποία είχε επισκεφτεί και μίλησε σ’ αυτή ο Πρόεδρος του Συλλόγου, πατέρας Θεόδωρος Μπατάκας, αφιερωμένο στον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ”, καθώς και καρτούλες των μαθητών στις εξέφραζαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τον πατέρα Θεόδωρο και το έργο του Συλλόγου.

Πρώτα, οι παρευρισκόμενοι εθελοντές του ΚΕ.Δ.Α.Β. που υποδέχθηκαν τους μαθητές, τους μίλησαν για την ίδρυση του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, για το σκοπό της ίδρυσης και το έργο αυτού, καθώς και της τοπικής μας Εκκλησίας γενικότερα, περιέγραψαν τις κοινωνικές δομές του Συλλόγου και τους αποδέκτες της βοήθειας που προσφέρεται και αναφέρθηκαν κυρίως στην προσφορά των εθελοντών και τη σημασία της διακονίας αυτής. Τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και με την παιδική τους αθωότητα και  θέλοντας να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο, ζητούσαν πληροφορίες για ό,τι παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι’ αυτά.
          Κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΚΕ.Δ.Α.Β. πρώτα στο ισόγειο και στη συνέχεια στον όροφο και την αυλή, γνώρισαν τις βασικές εργασίες των εθελοντών, το χώρο της διαλογής των ενδυμάτων, της αποθήκευσης και της έκθεσής τους. Στην κατανόηση των στοιχείων αυτών βοηθήθηκαν αρκετά και από τις εικόνες και φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του  εσωτερικού χώρου υποδοχής, και εντυπωσιάστηκαν από το μεγάλο όγκο της έκθεσης ρούχων και κυρίως παιδικών. 
          Στο τέλος και πριν την αναχώρηση των μαθητών, μοιράστηκε σ’ αυτούς και τους δασκάλους τους το παραμυθάκι “ΤΟΝΤΙ ο μέγας οδηγός”, έργο της κ. Σταυρούλας Δημητριάδη και έκδοση του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και έφυγαν αρκετά ωφελημένοι από όσα άκουσαν και είδαν.

         ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

      Πατέρα Θεόδωρε καλησπέρα και την ευλογία σας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία σας στο ΚΕ.Δ.Α.Β. όπως επίσης και την άψογη ενημέρωση από την κ. Κερασία Παπαγεωργίου-Γκαβανούδη. Καταλάβαμε και μάθαμε πολλά κι εμείς και οι μαθητές μας τόσο για τη λειτουργία και τη δράση του ¨Εσταυρωμένου¨ όσο και για τον εθελοντισμό.  Ευχαριστούμε για όλα  για την ευλογία σας.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου